發新話題

點樣可以低調咁知道女仔有冇男朋友呢?

引用:
原帖由 boni 於 31-3-2011 21:45 發表

你做咩部門見到咁多嘢
U know me ,boni!!!

引用:
原帖由 boni 於 31-3-2011 21:46 發表
有供有求。有女仔鍾意男仔有錢,有啲鍾意靚仔,有啲鍾意心地好,有啲鍾意大隻etc.
不同人有不同preference. 又唔係有錢大晒

同埋有錢真係唔會有真感情?
去到一個現實位,要結婚,婚戒,婚宴擺酒樣樣都係錢,結左婚兩個搬出o黎柴米油鹽都要錢(未計前期拍拖飛去旅行之類之類)

近年周邊見到d朋友分手,案例有以下幾個情況
一d係個fd人工不太高,工作困身;對家有錢,有時間,帶個fd的女友去玩,買下禮物買下花氹下人,又可以同人去下旅行的,咩感情都出曬o黎,個fd都無時間去維繫,就咁就比人撬左個女友

另一d係,拍左好多年拖都應該去到談婚論嫁,但都係男方積蓄不多,女方預期落空,結果又係比個條件好的追走左

例子三重有趣,男的搞大左個女的,男的已經話明會負責同結婚(男的都3x歲),但係女方家長覺得個男的唔可靠,情願勸服個女落左個胎,都唔比佢地結婚(當然女方勸得服個女墮胎,都勸服左個女仔同個fd分手)

感情係兩個人的事,真係睇兩個人心態同背景,金錢同時間未必重要,但一定影響到感情發展
去到結婚o個步就係兩個家庭的集團軍群的角力,一般情況下金錢都係走唔甩
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

#39 - 我初初出道過時人工唔高識左個"講隆"空姐! 佢地很同任何男仕出街(dating), 佢襯口對住我講[男人個樣好醜;肥瘦唔咪問題]! 最重要係"愛"佢同對佢好!!!! 佢話佢個男友冇出色打政府(EMSD)工 ! 所以想揾個好啲 ! 住港島區有私人摟有車最基本啦, banker; lawyer 算ok啦! 出左兩次街就永遠冇再接我電話.....    不過佢教悉我一樣野! 只要你有私人樓有車有錢就有囡啦! 好彩自從DL妹大開放之後佢地真係比到港大男人的肉體既支持! 比我地唔洗再灑錢灑時間拍拖又比到我地專心工作.....供樓買車.

係真既! 到你有錢時喉! 別一個空姐話夜晚上來我住既地方飲咖啡的時候! 以前溝唔到空姐個啲受傷害既感覺即時冇灑! (都等左好Q耐)! 雖然冇左第一次識空姐那般好feel, 亦不算好得過早國既女孩子! 又唔見左幾萬!  唉! 都算上到車呀!

所以各位朋友! 努力工作揾錢!

引用:
原帖由 於 1-4-2011 19:01 發表
講到好似無錢就無感情..有錢就乜都有咁...呢d乜野價值觀....
有錢買條女返黎..係你有錢 佢要錢...你要感情 佢有感情比你...呢d係對等..
但唔代全全世界的女人..都係以上的例子...
大家係人 係有人格 唔係大猩猩.. ...
呢D叫凡事都有例外

引用:
原帖由 爛鏡王 於 1-4-2011 20:44 發表

呢D叫凡事都有例外
例外的例子見得太少
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-4-2011 21:17 發表

例外的例子見得太少
米雪 !!!!

引用:
原帖由 rho837 於 1-4-2011 18:53 發表
#39 - 我初初出道過時人工唔高識左個"講隆"空姐! 佢地很同任何男仕出街(dating), 佢襯口對住我講[男人個樣好醜;肥瘦唔咪問題]! 最重要係"愛"佢同對佢好!!!! 佢話佢個男友冇出色打政府(EMSD)工 ! 所以想揾個好& ...
咁嘅言論似乎唔係咁適合喺呢個咁老少咸而嘅地方。應該去141會好啲

引用:
原帖由 gtoray 於 1-4-2011 21:58 發表

咁嘅言論似乎唔係咁適合喺呢個咁老少咸而嘅地方。應該去141會好啲
D後生遲早要面對

回覆 1# 的帖子

睇佢手上有無戒指,有男友多數帶響無名指
再唔係問佢攞facebook,如果佢唔比的,有無男朋友你都無機啦
add左佢,睇感情狀況果行自然一清二楚,有男朋友的多數寫"穩定交往中",更會響近況大晒恩愛
有男朋友最起碼唔會寫"單身"掛

引用:
原帖由 rolex 於 2-4-2011 01:56 AM 發表
回覆 1# 的帖子

睇佢手上有無戒指,有男友多數帶響無名指
再唔係問佢攞facebook,如果佢唔比的,有無男朋友你都無機啦
add左佢,睇感情狀況果行自然一清二楚,有男朋友的多數寫"穩定交往中",更會響近況大晒恩愛 ...
無名指的話係結婚架啦
click>

樓主幾歲?果位女士幾歲?
有女士們就算有仔都會寫單身
不過你介唔介意自貼?

GTORAY兄! Sorry Soory 會改用其他名詞 !  

L兄, 呢個世界係有唔講錢既真男女愛情! 可惜地冇發生係我身上住..  

引用:
原帖由 老頭子 於 2-4-2011 03:02 AM 發表
樓主幾歲?果位女士幾歲?
有女士們就算有仔都會寫單身
不過你介唔介意自貼?
小弟29, 女士26-27
自貼就唔會了

另外多謝各位師兄師姐意見

我識個人, 結左婚都寫單身......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

發新話題