發新話題

窮鬼垃圾版 D.I.Y. MSG90 制作實錄

引用:
原帖由 Vindicator 於 14-4-2011 21:34 發表

我無資格比意見
我做都做5到  
師兄只有一個字可以形容你-----------強!!!!!
師兄點會無資格比意見呢?

唔同人都會有唔同既意見,

正爆.......勁似.......好鬼似......一般般似.........過得去.......唔似.......好膠...........等等,都係一句姐,又點會無資格呢?
除非.......你.......唔係.......CGF.......既會員啦 .......(未係CGF注册,所以無得發言)

廣告:...見到呢個post咁吸引,未注册CGF既朋友,快D注册CGF睇相啦

MSG90...........之............鏡橋硬膠模型製作篇...........part 4

此制作純為無聊興趣,比例亦非實數,全為段估制作,要求甚低,有怪莫怪

附件

14-4-2011 22:14

鑽個窿用泥打入彈弓pin固定連桿

打入彈弓pin

放入20mm軌定中位

諗緊用邊款螺絲???????

定好吼中

勃大個吼藏六角杯頭螺絲

將條軌收埋上去試位

底橋外觀

MSG90...........之............鏡橋硬膠模型製作篇...........part 5(鏡橋完結篇)  

此制作純為無聊興趣,比例亦非實數,全為段估制作,要求甚低,有怪莫怪

附件

14-4-2011 22:46

劃出20mm導軌線(頭尾)

銼出導軌坑(頭尾)

造兩條短導軌放入橋底

將所有橋邊補上原子灰

將條軌油上金屬底油

打磨橋身後開始噴上雙星德國灰

噴埋mount掣

mount掣彈弓pin特寫

組裝完成後特寫

橋側特寫...........又搞掂一part

"造兩條短導軌放入橋底"既工程竟然係用一句輕輕帶過,對師兄來說已經太簡單了嗎

引用:
原帖由 亞爾多 於 14-4-2011 23:08 發表
"造兩條短導軌放入橋底"既工程竟然係用一句輕輕帶過,對師兄來說已經太簡單了嗎
同支槍比,真係好簡單

引用:
原帖由 Vindicator 於 14-4-2011 23:11 發表

同支槍比,真係好簡單
已經係不值一提

引用:
原帖由 亞爾多 於 14-4-2011 23:12 發表

已經係不值一提
咁多位大佬放過我啦~~~!

小弟駁命造一時殺得性起.........唔收雞..........唔記得左影相

對.......唔........住

引用:
原帖由 tango1997 於 14-4-2011 23:29 發表

咁多位大佬放過我啦~~~!

小弟駁命造一時殺得性起.........唔收雞..........唔記得左影相

對.......唔........住

我地只係驚歎師兄視大工程如小功夫

引用:
原帖由 亞爾多 於 14-4-2011 23:31 發表

我地只係驚歎師兄視大工程如小功夫
師兄覺得此硬膠制作如何?似唔似?
比D意見啦

引用:
原帖由 tango1997 於 14-4-2011 23:36 發表

比D意見啦
已經唔係我既文字可以表達到既境界......

引用:
原帖由 亞爾多 於 14-4-2011 23:40 發表

已經唔係我既文字可以表達到既境界......
THANK YOU Ching

引用:
原帖由 tango1997 於 14-4-2011 22:06 發表

比D意見啦
C兄你...............真係...............勁!
我已經諗唔到用乜嘢形好啦!!!!

引用:
原帖由 ranger_hk 於 15-4-2011 00:13 發表

C兄你...............真係...............勁!
我已經諗唔到用乜嘢形好啦!!!!
多謝師兄欣賞

師兄有限變無限
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 tango1997 於 14-4-2011 21:07 發表

原來係總版主

請恕小弟無禮
客氣....客氣
其實"幾多錢?邊度買?有冇copy?"係一d新手常問ge問題
之後成為左一個搞gag玩笑而已~

發新話題