發新話題

窮鬼垃圾版 D.I.Y. MSG90 制作實錄

引用:
原帖由 faihk 於 12-4-2011 23:00 發表

傢生好齊咁... 又要好心機...
D架生好平架炸,日本仔卡尺都係135蚊一把炸

引用:
原帖由 tango1997 於 12-4-2011 23:52 發表

我只不過係九巴款待處一個捐車底既油屎仔
九巴WO

引用:
原帖由 5sfll970 於 12-4-2011 23:04 發表
你條友...如果俾部CNC機同其他大機你, 真嘅都整到出黎..
我都唔識眞槍原理,我平時都係玩高達多
同埋犯法既野我唔做

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 12-4-2011 23:19 發表
驚為天人!
多謝師兄

引用:
原帖由 Vindicator 於 12-4-2011 23:58 發表

九巴WO
有乜問題

引用:
原帖由 tango1997 於 12-4-2011 23:56 發表

D架生好平架炸,日本仔卡尺都係135蚊一把炸
講到卡尺, 其實有LCD display個種好d定係無ga好d呢? 想買好耐...??

& 想請問師兄個d膠水 "ABS耐衝擊膠專用接合劑" 係唔係五金鋪就有?? 細佬有件 "飛機杯" 欠人家好耐, 今個月maybe就開工, thx

引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2011 00:01 發表

有乜問題
玩開大車, 槍仔一枝無難度~

引用:
原帖由 faihk 於 13-4-2011 00:04 發表

講到卡尺, 其實有LCD display個種好d定係無ga好d呢? 想買好耐...??

& 想請問師兄個d膠水 "ABS耐衝擊膠專用接合劑" 係唔係五金鋪就有?? 細佬有件 "飛機杯" 欠人家好耐, 今個月maybe就開 ...
卡尺你識用就梗係原始個隻好,如果你未用過就電子尺啦:)
但電子個隻要睇自己當時心情,大力D個讀數都會唔同

引用:
原帖由 faihk 於 13-4-2011 00:04 發表

& 想請問師兄個d膠水 "ABS耐衝擊膠專用接合劑" 係唔係五金鋪就有?? 細佬有件 "飛機杯" 欠人家好耐, 今個月maybe就開 ...
師兄請間乜野係飛機杯?

引用:

ABS"耐衝擊"膠專用接合劑? 細佬? 飛機杯??!

有錢就梗係電子卡尺好啦, 平平地百零蚊有把(香港買)

引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2011
00:53 發表

卡尺你識用就梗係原始個隻好,如果你未用過就電7啦:)
但電子個隻要睇自己當時心情,大力D個讀數都會唔同
引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2011
00:56 發表

師兄請間乜野係飛機杯?
引用:
原帖由 gtoray 於 13-4-2011
01:02 發表

細佬?飛機杯??!
其實未一日未買都係15, 16, 不過我除左攞筆 & 槍之類ga條型物體都唔會太大力, 電個種有d個價又唔係太高, 方便我e種懶鬼~
thx~

& "飛機杯" 係咩就pm啦? 未做又未完成, 目前只係齊7~8成料, 唔想比太多人知住.

引用:
原帖由 gtoray 於 13-4-2011 01:02 發表

ABS"耐衝擊"膠專用接合劑? 細佬? 飛機杯??!

我拍打打吓會斷呀~

一次看晒.....好勁AR師兄,一定要俾LIKE

引用:
原帖由 tango1997 於 12-4-2011 19:23 發表

多謝F22師傅解答

另外我見你整個一個後準星,越睇越靚仔,越睇越有型
搞到我又整番個泥玩

H&k廠總共出過4款同類既準星
第一幅圖左上.............................1100米 ...
你搞到我想重新做過隻........... 反正都未整好.........
tango師傅我有野想請教吓你 我見你熔亞鉛熔得咁開心我又想膽粗粗試吓,都係熔番馬記亞鉛件,熔之前使唔使省走面頭啲黑色呢?
希望師傅指點一吓小弟....
PS:估唔到你係我同事喎,我都係九巴工程部(荔夜),支槍原主人都係九巴(KOC).......世界眞細少呀.........

電卡都係比多D買把日本既好D....大陸牌子好快壞

發新話題