發新話題

窮鬼垃圾版 D.I.Y. MSG90 制作實錄

真係鬼斧神工....睇師兄既DIY 真係越睇越興奮....
難得師兄有心機又有工具, 真係難得..

引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2011 22:09 發表

F22師兄,如果有黑皮就先除去或沙纸磨走,唔磨亦得,不過煲鉛個陣會大煙D,我就用原色如單發鉤或馬記頂齒,溶完重多條pin用
溶左之後好似液態個陣就搵個微鉗攪下佢,D沉澱物同浮渣夾走...........淨番就係 ...
多謝tango師傅指點,等我試吓先........
PS:真係比你呃到,因為你連款待處都嗡得出..........

引用:
原帖由 F22 於 14-4-2011 06:59 發表

多謝tango師傅指點,等我試吓先........
PS:真係比你呃到,因為你連款待處都嗡得出..........
ha~~ha~~ 唔緊要啦F22師兄,大家都做公共交通,大家都係為人民服務,大家都係愛槍之人嘛

引用:
原帖由 joey 於 14-4-2011 00:31 發表
師兄,追你已post真是好開心
再次感謝師兄捧場 多謝

引用:
原帖由 jpg 於 14-4-2011 04:13 發表
真係鬼斧神工....睇師兄既DIY 真係越睇越興奮....
難得師兄有心機又有工具, 真係難得..
多謝師兄欣賞小弟硬膠劣作

正所謂:工欲善其事,必先利其器,所以我買架生工具都唔會慳

MSG90...........之............鏡橋硬膠模型製作篇...........part 3

此制作純為無聊興趣,比例亦非實數,全為段估制作,要求甚低,有怪莫怪

附件

14-4-2011 20:28

先劃好紙樣

鑽.....鑽......鑽

從窿中計,再係硬膠劃上要做形狀,減低失手機率

切出要加工既部份

Ha......Ha.......廢"寢""忘"餐.........整番個菜遠牛河醫下肚先 :)

繼續........汁走粗皮

mount掣完成........又過一關~~!

齊料...................做野 : )

在前後圓柱頭刁一個假既半圓基坑

再鑽埋假既彈弓波子位

橋頭左側外觀

橋頭右側外觀

師兄,幾多錢邊度買,有冇copy ?

我要睇實物
霸位

師兄,係廢"寢""忘"餐先岩~

引用:
原帖由 gtoray 於 14-4-2011 20:30 發表
師兄~~~~~小.....弟........都....係....人.....,唔係神......都......要.......食.......飯....架....

引用:
原帖由 亞爾多 於 14-4-2011 20:35 發表
師兄,係廢"寢""忘"餐先岩~
小弟自幼家貧書小讀 .....見諒.....小弟立刻去改 ......學習了.....

引用:
原帖由 gtoray 於 14-4-2011 20:30 發表
DIY架

引用:
原來係總版主

請恕小弟無禮

引用:
原帖由 Vindicator 於 14-4-2011 20:31 發表
我要睇實物
霸位
師兄睇完無論做得好唔好都比下意見小弟.....THx

引用:
原帖由 tango1997 於 14-4-2011 21:12 發表

師兄睇完無論做得好唔好都比下意見小弟.....THx
我無資格比意見
我做都做5到  
師兄只有一個字可以形容你-----------強!!!!!

發新話題