發新話題

窮鬼垃圾版 D.I.Y. MSG90 制作實錄

離晒譜!樓主師兄又係手工勁到爆!
CGF真係高人處處。期待完成品

引用:
原帖由 tango1997 於 15-4-2011 14:17 發表

嘩!咁我咪發達
小弟又點同大廠設計既產品比較呢 ,呢D咁既硬膠作品,只會比全真教弟子(全身真野個D)笑足三日,笑到面黄啦
師兄我看吾關全吾全真教事,
係"做吾做到"同"有無心做"既問題,
相信睇過呢個po既師兄無人敢認叻,實在太勁了。
小弟係DIY白痴,師兄有D步驟係我想像吾到既,
真係學到野,今個星期我都開始試下DIY得。

p.s.小弟家中有個爛鬼馬記SG1金屬鏡橋,
如師兄有用處卅需要請話小弟知,無條件送上

引用:
原帖由 tango1997 於 15-4-2011 17:27 發表

感謝師兄支持

認叻呢家野.........小弟真係唔敢當
小弟開此post既目的只係想令到有志去發揮或嘗試想去做DIY既師兄弟參巧(可能走少好多冤枉路)或交流一下DIY既技術同創意
...
我吾係話師兄你認叻,
我意思係就算真係好叻既人,
都吾能夠否定你呢個post裡DIY既功力。
但我覺得無問題喎,咪一齊叻羅,大家一齊學野,
我好似追劇甘兩邊睇不知幾過癮

有需要隨時聯絡小弟,個mount擺左系度好多年,如果用到佢都會開心

crazy!!! but i really love it

引用:
原帖由 tango1997 於 23-4-2011 12:58 發表
後托噴油上色,粒粒膠
hi c-hing want to ask any different colour for 粒粒膠? have tan colour?
and where can i buy it? any special technique when using it?
sorry for so many question...

引用:
原帖由 tango1997 於 24-4-2011 16:35 發表
另有1個係未有粒粒膠面世之前既古老又簡單快乾既方法

先將極幼細既石英沙(通常係人做草網球場鋪地下個D撻一D番泥),用3m噴膠水(透明會乾個隻)
噴一至兩層係手柄表面,半乾後沈D石英沙上去,再用乾淨既毛掃,掃走唔 ...
thank you so much c-hing for your recommendation and sharing,
you are really master

發新話題