49 1234
發新話題

WE M16 open bolt亂砌727

WE M16 open bolt亂砌727

唔使彈我支we open bolt727,講明亂砌.
原槍M16單發實在,問題不成後作力強勁.但auto有點亂來,頻是穩定的但
過於高速,力度不均(有小便彈但沒jam彈)有代改良,短匣連射時有噴.
現暫外管改用條家存之寶前鋼後鋁環保再用(aeg>wa>現we OPEN BOLT)
內管改用raver pdi6.01(for TM vsr10)
飛機還少少改,再加改後作力,九 五搭八而成.
連射問題還有點,但力度 ,後作力 .

附件

22-5-2011 02:40

22-5-2011 12:39

本帖最近評分記錄

mk18 and mk12 first

師傅眞係快手................

係槍試打完幾槍就唔同左樣
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

會唔會叫GUU-5/P好D?^^
因為呢個型號真係咁樣配答的^^

好奇問句, WE個bolt後定時個位好似偏前?, 好似仲係一大截show左出來?  
係真槍都係咁定we做錯野  有冇方法搞番好

thanks

btw, awesome rifle!

回覆 5# 的帖子

更不像,因GUU-5/P大多沒bolt助推制,別執着,講明亂砌.免爭抝.

引用:
原帖由 Pvt.King 於 22-5-2011 10:33 發表
好奇問句, WE個bolt後定時個位好似偏前?, 好似仲係一大截show左出來?  
係真槍都係咁定we做錯野  有冇方法搞番好

thanks

btw, awesome rifle!
真係前左
可以係個lock到加野令佢加長,就解決到

回覆 6# 的帖子

玩具而已,沒十全十美.自得其樂.

換左Open Bolt 後坐力 ... 其實會唔會比原先大左嫁 ?!

引用:
原帖由 navyjaa 於 22-5-2011 11:30 發表
換左Open Bolt 後坐力 ... 其實會唔會比原先大左嫁 ?!

真係呀呀聲

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

小便蛋災情繼續,要調高hop-up壓力才免強可以,但高旋了.
應是回膛時飛機與bolt殼產生氣壓沖前所致 (可能要試轉用更強力拉飛機彈弓)
有師兄教路嗎?(不想用重珠或高調)
而bolt catch約30匣已完全打滑,(已死)

附件

22-5-2011 11:55

引用:
原帖由 0050100 於 22-5-2011 11:55 發表
小便蛋災情繼續,要調高hop-up壓力才免強可以,但高旋了.
應是回膛還有餘氣沖前所致
而bolt catch約30匣已完全打滑,(已死)
禁快

引用:
原帖由 0050100 於 22-5-2011 11:55 發表
應是回膛時飛機與bolt殼產生氣壓沖前所致 (可能要試轉用更強力拉飛機彈弓)
而bolt catch約30匣已完全打滑,(已 ...
小弟瘋狂諗法,將整份hop up組移前1mm有冇可能呢?我見有件白尼龍,cut短1mm可唔可行?
隻bolt catch 睇樣就似銅蕊版一樣啦.....

我都好仲意呢類另類型號

比個like你!

49 1234
發新話題