發新話題

VFC MP5 GBB 開箱文

引用:
原帖由 Vindicator 於 1-6-2011 21:30 發表

笑左
好想試下
由我玩手拉雞嗰陣開始,好多人都話MP5好睇唔好用,短管或者彈少,但我對佢嘅熱愛係從未動搖過。
冇楂過MP5嘅人係唔會明白我呢種感受........

你有機會試吓既.........

引用:
原帖由 F22 於 1-6-2011 23:40 發表

由我玩手拉雞嗰陣開始,好多人都話MP5好睇唔好用,短管或者彈少,但我對佢嘅熱愛係從未動搖過。

如果只係aeg, 我用過幾次, 的確係又輕又方便, 瞄準亦都好快! 彈數少唔少其實個人睇真係無大分別.

槍街也有貨,但也全售罄!
好在有老友,明天取貨!正!

引用:
原帖由 seals 於 2-6-2011 00:04 發表
恭喜..恭喜..

引用:
原帖由 seals 於 2-6-2011 00:04 發表
台灣都有人收到貨,
唔知呢支槍係貨少定多人搶購?

引用:
原帖由 F22 於 1-6-2011 23:40 發表

我都有把AEG但我加陣好想賣左佢...點解我果時要買FIX STOCK
縮縮北行鳥 =口=

啱啱爆完槍,現堦段補品只有內管可以換.............因為係流用AEG內管...........

拆hop up座只要鬆一口螺絲即可,問題係個座同槍身好緊,要打出嚟.........

個設計我覺得似WA+prime............

hop up肶,不需老鼠屎...........

原裝管長208mm,我有條KM 6.04 for MP5 230mm.........

KM管前端有兩條坑,cut最前嗰條就啱啱210mm.......

長啲啲咁多.............

bolt底磨滑加油係指定動作啦.........

下體valve lock片都要磨滑.........磨完之後啲雜聲少咗好多.........

都算幾大力水,呢個結果係隔住支電筒試出嚟............

請問F22師兄,或其他師兄,有冇試過hop up全開打auto目視約20米是否粒粒爽.

引用:
原帖由 F22 於 2-6-2011 11:11 發表
啱啱爆完槍,現堦段補品只有內管可以換.............因為係流用AEG內管...........
拆hop up座只要鬆一口螺絲即可,問題係個座同槍身好緊,要打出嚟.........
13512 ...
請問F22用左KM管個HOP-UP有無問題?
因為KM管個HOP位窿細左...好多時會令下壓唔夠
THANKS

台灣開始有災情了...
推彈咀單邊磨損導至上彈不能,
某些彈會double feed,
切氣片撞崩bolt.....

希望快D有補強parts啦....
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

補品或零件到貨前, 大家小心打, 打少d連發...

引用:
原帖由 0050100 於 2-6-2011 12:26 發表
請問F22師兄,或其他師兄,有冇試過hop up全開打auto目視約20米是否粒粒爽.
原裝有啲花曬...............VFC內管不嬲麻麻地,唔會太差但絕對稱不上好囉..........

引用:
原帖由 ayaka 於 2-6-2011 12:34 發表

請問F22用左KM管個HOP-UP有無問題?
因為KM管個HOP位窿細左...好多時會令下壓唔夠
THANKS
呢條係劏槍拆出嚟,一直表現唔錯........用嚟做吓實驗先.....
其實HOP位窿細咗一啲問題都冇,隻肶一樣可以壓到兩隻牙仔落去.........
以我啲M4為例,打0.2珠 hop up 只要較到啱啱見到牙仔就可以直飛四五十米......所以我覺得冇下壓唔夠反而只有太強抄上天..........

引用:
原帖由 lololo 於 2-6-2011 13:00 發表
台灣開始有災情了...
推彈咀單邊磨損導至上彈不能,
某些彈會double feed,
切氣片撞崩bolt.....

希望快D有補強parts啦....
嗰位P大打成千飛空砲乜都死,飛機上彈咀撞彈匣上彈膠.........有玩過WA M4都知打空砲要lock空砲壓低上彈膠啦........
所以各位打空砲要適可而止...........

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 2-6-2011 09:57 發表

台灣都有人收到貨,
唔知呢支槍係貨少定多人搶購?
取了貨,超正!

發新話題