發新話題

[試作]更新...DIY 催殘Type 97轉Type 95

引用:
原帖由 亞爾多 於 30-6-2011 11:45 發表

佢自動腦補左一個紅圈,圈住左另一個位置......
個一個唔算係圈 因為唔係一個完整既圈 所以我唔當係一個紅圈 請各兄弟睇翻重點完整既圈

引用:
原帖由 jpg 於 30-6-2011 16:42 發表
大師父.
想問下灰色個舊係PVC 膠??
睇大師父既DIY 真係學到好多野..
多謝師兄捧場
唔好叫師父 我D係無聊手作仔炸 ,今次咁做法我D朋友個個都話我痴左線.......好地地一枝新槍
師兄無錯,個一舊係PVC膠,舊膠只係值10皮既碎料,枝PVC膠水(藍色個樽)都係買左8蚊雞,枝啞黑噴柒買左25皮,上次噴MSG90淨番既
希望師兄有野袋到落袋就好,純係分享,謝謝

上色及固定棍仔...PART 1 含鑽斜窿小貼士
免責聲明:如摧殘之過程或圖片另大家不安,嘔心,厭惡,食慾不振,床第乏力,心理失衡,生理失調.........敬請自行解解決,樓主一概不付上任可責任

注意:  此乃瘋癲製作行為,純為無聊興趣,比例亦非實數,又係段估之作,有怪莫怪

DIY MSG90http://www.civiliangunner.com/cg ... page%3D2&page=1

附件

30-6-2011 21:26

噴上啞黑色

如果要鑽斜窿,首先要垂直鑽入

至鑽咀斜位,然後停

再鑽你想鑽既斜度,咁樣會準好多

如果一開始就斜鑽,會越鑽越走位,咁就會同你預定既位置差一個或以上既鑽咀位

勃斜位藏平頭螺絲.

作用有兩個,1.由於有斜面大範圍既張力所以唔洗落介子,2,螺絲頭藏於斜位,減小凸出撞到其他野既機會

固定棍仔PART 2

免責聲明:如摧殘之過程或圖片另大家不安,嘔心,厭惡,食慾不振,床第乏力,心理失衡,生理失調.........敬請自行解解決,樓主一概不付上任可責任

注意:  此乃瘋癲製作行為,純為無聊興趣,比例亦非實數,又係段估之作,有怪莫怪

DIY MSG90http://www.civiliangunner.com/cg ... page%3D2&page=1

附件

30-6-2011 21:44

由於在斜面加上再反斜鑽窿,所以是到藏螺絲斜位係邊大邊細既

位置正確無洖

用比較長既螺絲會食力D

dup上公制M6牙

并埋對位正確,如果唔岩位就大揪啦~~~!

收螺絲後完成手柄呢PART

手抦完成後外觀1

手抦完成後外觀2

手抦完成後外觀3

引用:
原帖由 lim731 於 30-6-2011 21:47 發表
師兄我覺得好似比你毒到 宜家唔知點算好啵  
多謝師兄支持,另請參関小弟每樓既免責聲明

注意:  此製作純為無聊興趣,比例亦非實數,又係段估之作,有怪莫怪

引用:
原帖由 navyjaa 於 26-6-2011 22:07 發表
強過... 泡菜國 整形手術 !!
你知唔知香港有三大神醫?.........其中一個整容醫生叫"黎煥坡"

另外兩大名醫分別係.............婦斜聖手"馮乃初"

獸醫專家"查九春"

分屍

附件

2-7-2011 00:18

深層次分解

瞻仰遺容...........說聲type97再兄

分解退匣掣

退臣掣部件

美國6061規格鋁材

不愧係7075鋁合金..........鋸到PK........最堅硬既鋁合金規格

用UK鋸片都要用兩條..........第一條鋸左一半多D經已"Q"左,要換另一條UK鋸片完成

引用:
原帖由 hkncnc 於 2-7-2011 00:30 發表
點解可以剧到咁直
慢慢剧籮

引用:
原帖由 hin_1213 於 2-7-2011 11:38 發表
不安
此乃完全變態既肢解行為,小弟被95式長期折磿,以至精神錯亂,難以自拔,手起刀落
我自己都唔知自己造緊乜,我已經痴左線

引用:
原帖由 ranger_hk 於 3-7-2011 00:25 發表

rip不過非常期待成品!
ps c兄點解個護弓唔補完畢地先上色?
因為要再拆出泥幫+幾個老解其他兄弟倒模裝棍仔

引用:
原帖由 watkai 於 3-7-2011 04:12 發表

我又要,好想同你訂
要遲D先得,因為我要確保件野倒左模出泥無爆穫先至得
到時再公佈

引用:
原帖由 goodsmile 於 3-7-2011 17:40 發表
師兄、、
真係估唔到你收泥改95式
早之平多兩百俾你、
期待解決彈匣這問題、、、
多謝師兄

上匣位改裝part 1
免責聲明:
如摧殘之過程或圖片另大家不安,嘔心,厭惡,食慾不振,床第乏力,心理失衡,生理失調.........敬請自行解解決,樓主一概不付上任可責任

注意:
此乃瘋癲變態之製作行為,,純為無聊興趣,比例亦非實數,又係段估之作,有怪莫怪

附件

3-7-2011 19:03

汁平底上匣位

飛埋鎖匣銷凸起部份

退匣制遺照

退匣制住剷平後

引用:
原帖由 Vindicator 於 3-7-2011 20:26 發表
師兄食左豹子膽......
如果你係真槍設計師,我肯定你一定係另一位白朗寧
師兄大大何出此言呢
小弟連槍械既基本結構都不熟識,又無人教,又無從入手
怎能與世界知名既白朗寧先生相提並論呢

引用:
原帖由 Vindicator 於 3-7-2011 22:19 發表

你估下做下都做得似
我真係唔敢用3000元禁玩....
一去不回頭
唔緊要政府踭我六仟蚊"佢會比番我架嘛~~~

發新話題