發新話題

舊款 SIG SAUER 226 附件 DIY 製作

好正~!
如果要雞蛋挑骨頭
就係槍鎖銷可以再造窄d,咁就再靚d

附件

17-7-2011 23:29

引用:
原帖由 tango1997 於 17-7-2011 23:26 發表

係呀師兄 我都會再搞,應該汁到下面條軸有1/15半圓凸出泥就岩岩好
不過小弟想等埋226E2隻鐵皮匣底先再汁
我比較懶,聽其他師兄講用tanaka 嘅 takedown lever 小改直上

引用:
原帖由 tango1997 於 17-7-2011 23:48 發表

多謝師兄指點
我又可以去揾下TANAKA226 D 野試下,THANK YOU師見
You are welcome~!
我反而想知個手抦上呢套話真品對應嘅PGC Gen2 226 金身要點汁?(由介子仔睇出係PGC Gen2)
因此小弟支Prime 228 上真抦都要汁 ,都不是真品對應......

客氣∼客氣∼
你個舊款菱型花紋手柄唔係真品咩?

PGC = Pro-win = 香港著名CNC手鎗套件生產商
相信係你套身

引用:
原帖由 MANKF 於 20-7-2011 21:15 發表
C-Hing嘅傑作非常靚 ,最服係自家DIY配件 啲心機同耐性,非金錢可比!
佩服
奉上我支P226舊版,記得幾年前個個都訂有rail嘅!唯獨我依啲老餅始終留戀啲原汁原 ...
嘩眞係好正
搞到我都心郁郁添
小弟留意到師兄支226上灰下黑,跟足真鐵上鋼下鋁
係唔係重新電過色?唔知師兄嗰套係咪都係PGC Version 2身?真品grip?
好正!只係差少少舊化就完美!

引用:
原帖由 tango1997 於 17-7-2011 16:46 發表
總算了左件多年心事
好感動
之前師兄話個彈匣掣個缺口有唔岩位...
小弟睇睇下發現自己支Prime P228用真grip都係咁,但 Tanaka 個支就岩位

再睇睇下又發現真鎗都係咁....偏埋左一邊

BTW 舊款無骨 + 舊款解槍鎖~ 正!

(同支Tanaka對調咗,新款解槍鎖+舊款無骨 )

可以諗下呢一part

.22 Kit ,應該差唔多樣

引用:
原帖由 yinyinyin09 於 28-7-2011 15:12 發表

想請教下,舊款226有無用長匣既習慣?有點頂唔順馬記隻匣… 想改做長匣款……
有,絕對有
好經典

引用:
原帖由 yinyinyin09 於 1-8-2011 21:49 發表
多謝 marc 兄指教,early version + 長匣

PGC Kit?
Very Nice two tone color

FYI
Fake PIN & Take off Lever
加油~!

附件

11-10-2011 00:33

11-10-2011 00:33

11-10-2011 00:39

發新話題