發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

說好了的試槍片段........... 今日凍到呢.............
去片.......
http://www.youtube.com/watch?v=FjcYV-7lB0M&feature=youtu.be
先試力,單發,連發,加M320測試,今日得十零度表現算唔錯啦?
不過一裝M320連發有少少疾,可能太重撬到槍身啦?

引用:
原帖由 fourfour44 於 5-1-2012 09:42 發表
F22兄果然利害,受教啦 thx
BTW如果VFC睇到呢個post希望佢地會改善之後的product啦,要改善的地方唔多亦唔難,無謂浪費一支外觀做得咁有誠意的作品啦 (其實VFC應該送多支比F22兄啦 XD)
416就唔使,送支SD比我啦........

引用:
原帖由 thelastnight 於 5-1-2012 13:09 發表

打劫
未有錢買丫
等埋VFC出416刻字匣先
你想劫我都好高難度吓............

.......

上匣速度令我好回味,但d人話上匣吾係好緊咩!?
Iron vs VFC,,,好似Iron爽d
借影片轉帖

引用:
原帖由 thelastnight 於 5-1-2012 16:12 發表
上匣速度令我好回味,但d人話上匣吾係好緊咩!?
Iron vs VFC,,,好似Iron爽d
借影片轉帖
咩槍落响我手都會貼貼服服.........  
啲人話GBB槍公主咁易病又大脾氣我當佢係德成咁操...........
Iron話晒係WA糸统又有prowin匣又鋁bolt當然比VFC爽,但後座力VFC贏返.........

現家9度, blowback都好精神..
另佢條尾通似係玩具數, 同我見裡面有條芯起最尾,洛
charging handle用過PTW原裝, 同"PTW抄果D", 都冇問題. FIT

..................

引用:
原帖由 F22 於 5-1-2012 16:44 發表

咩槍落响我手都會貼貼服服.........  
啲人話GBB槍公主咁易病又大脾氣我當佢係德成咁操...........
Iron話晒係WA糸统又有prowin匣又鋁bolt當然比VFC爽,但後座力VFC贏返.........
有槍有匣落場?

引用:
原帖由 thelastnight 於 5-1-2012 17:25 發表

有槍有匣落場?
就今個星期日做人體實戰測試,然後先換5.1 hop up膠

引用:
原帖由 F22 於 5-1-2012 17:47 發表

就今個星期日做人體實戰測試,然後先換5.1 hop up膠
唉...來5到...
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 Vindicator 於 5-1-2012 18:49 發表

唉...來5到...
哎喲,陰公豬囉......

回覆 35# 的帖子

請教安兄有冇試過將"能x"飛機全套內瞻包括飛標放入V記飛機測試呢?
可惜支416澳門還未有貨
不然會試下改正壓內膽來打Dry Fire...........

引用:
原帖由 f22a 於 5-1-2012 20:31 發表
請教安兄有冇試過將"能x"飛機全套內瞻包括飛標放入V記飛機測試呢?
可惜支416澳門還未有貨
不然會試下改正壓內膽來打Dry Fire...........
飛標肯定用唔到,只有上頁相中三件用得。

回覆 42# 的帖子

收到
感謝資訊................

借post請教一下F22師兄,小弟自組了一枝prime,用QxF套鋼件,RA-tech飛機,Gp bolt carie,Gp spring set,ra-teach winter type 回堂彈弓,prime hopup!
小弟只能打出一發,不能打出第二發,研究之後發現氣壓不足,使bolt未能完全向後,只行三分之一,請問應該更換什麼零件?飛機用什麼牌子最夾prime?小弟用pmag的!
拜託師兄指點一下,thx!

引用:
原帖由 spgalan 於 5-1-2012 22:14 發表
借post請教一下F22師兄,小弟自組了一枝prime,用QxF套鋼件,RA-tech飛機,Gp bolt carie,Gp spring set,ra-teach winter type 回堂彈弓,prime hopup!
小弟只能打出一發,不能打出第二發,研究之後發現氣壓不足,使bolt未 ...
用GP bolt應該用返GP飛機,用RA-tech飛機就用返RA bolt.............兩溝一定出事......
另外撞針彈弓唔好太硬,會影響hammer力度,只要夠回就OK......

發新話題