發新話題

VFC GBB MP5SD3開箱!!(第5頁又有片睇)

引用:
原帖由 F22 於 12-7-2012 10:13 發表
VFC近呢水改良咗上彈斜路,有如米奇X鼠做型...........
上彈暢順值得一讚!
搭單一問 set hopup個窿仔對下粒鏍絲好實 又silicon又風筒都唔掂 仲玩到撻牙都扭唔出
可以點救

引用:
原帖由 F22 於 15-7-2012 00:04 發表
仲有新一水槍身比以前fit,入bolt嗰陣有少少緊!
彈匣井亦比之前緊,入彈匣冇舊款搖得咁厲害.........
師兄可以幫手 check 下, 放好個 bolt 之後, 未去到最入, 即係飛機開始推彈位置既左右擺幅有幾多. 響鎗尾入 bolt 果下唔計數.

因為個身係摺出黎, 鎗身中段同前後路軌闊度可以有1.5mm 既差距. 如果佢做到呢個數小於 0.5mm 咁就真係有改善.

引用:
原帖由 kei_2000s 於 15-7-2012 12:04 發表

師兄可以幫手 check 下, 放好個 bolt 之後, 未去到最入, 即係飛機開始推彈位置既左右擺幅有幾多. 響鎗尾入 bolt 果下唔計數.

因為個身係摺出黎, 鎗身中段同前後路軌闊度可以有1.5mm 既差距. 如果佢做到呢個數 ...
支新版槍已經交咗比槍主,所以度唔到啦............
我只可以講成支係比以前左右擺幅少咗,幾多我就比唔到數你啦............

引用:
原帖由 gf0167 於 15-7-2012 02:26 發表

搭單一問 set hopup個窿仔對下粒鏍絲好實 又silicon又風筒都唔掂 仲玩到撻牙都扭唔出
可以點救
1. 拆曬個 hop up, 只餘下有機米果邊.
2. 用火燒熱機米位置, 目的係破壞螺絲膠.
3. 燒左幾分鍾後用一支新既六角匙 (盡量唔滑牙), 慢慢用力擰出來.

回覆 139# 的帖子

唔該師兄 今晚試下!

師兄,有事請教
唔知點解裝左t牌鎚同sear之後就得返連發
定係我安裝有問題?同埋裝返下身果set野有咩要注意?
唔該

想問MP5A5大約咩威力?
同點執順支槍?解決先天問題?

引用:
原帖由 rainey 於 22-1-2013 01:43 發表
想問MP5A5大約咩威力?
同點執順支槍?解決先天問題?
大約1.5J~1.7J
點執順笫五頁講晒,不過近呢幾水都唔使點大執............

引用:
原帖由 F22 於 22-1-2013 08:53 發表

大約1.5J~1.7J
點執順笫五頁講晒,不過近呢幾水都唔使點大執............
小弟見vfc 一出 mp5 已經呼天搶地嚇到唔敢入,反而入左g36 ..

借問呢期 mp5 已經改善左了?

引用:
原帖由 Dave 於 22-1-2013 12:53 發表

小弟見vfc 一出 mp5 已經呼天搶地嚇到唔敢入,反而入左g36 ..

借問呢期 mp5 已經改善左了?
起碼唔會三匣一飛機先啦............

引用:
原帖由 F22 於 23-1-2013 06:46 發表

起碼唔會三匣一飛機先啦............
F22兄請教, 小弟把MP5SD 已換換透明飛機,
個飛機經常性唔識縮返入去, 唔知發生咩事呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 23-1-2013 10:26 發表

F22兄請教, 小弟把MP5SD 已換換透明飛機,
個飛機經常性唔識縮返入去, 唔知發生咩事呢
有冇換銅氣缸呢?會緊些少!
透明飛機尾部條邊比原裝厚,上面又有條水口,用銼執一執就OK。

F22兄,我上星期剛買左支sd3, 吾知点解毛拿拿無左單發,吾知係未拆得多cock得多呢? 有咩解究? thks

vfc d槍真係玩死人....

發新話題