26 12
發新話題

ECU WATER RESISTANCE 實驗 updated!

ECU WATER RESISTANCE 實驗 updated!

話說小弟, 有日打GAME 落雨.... 諗住支PTW 打一場, 冇所謂啦. 點知... 即時賴野, 支槍唔郁.. 無燈無反應!
個刻心情尤如表情... 死灰~~~~
番歸後, 即時將成支下身擺入防潮櫃, 將佢開盡POWER..
好彩, 一日後有番反應 :-)
跟住著手諗, 點樣防水呢? GOOGLE 左陣. 發現有隻叫CRC70 既東西.
去左新填地街問, 個老闆係咁講, D雪櫃, 洗衣機既電子零件都用佢云云~~
又講PHILIPS 都用佢咁咁咁.. 見佢唔貴. 6兜野, 好. 試下啦.
睇下個說明. 原來佢係UV 燈下會見倒佢D膜. 咁就見倒佢有冇覆蓋倒D零件
睇完!! 開工
首先用MASKING TAPE 包好PLUG 位, 開關制,同SENSOR 位

開始前拍張相先
CRC70 同 ECU 合照

CRC 70 簡介

先噴一面~~ 下圖係已經噴第二層

根據manual 所講, 佢幾分鐘就乾透, 但都係放兩3 個鐘穩陣~~
DIY 請記得係噴完一面再另一面. ~~~
試下PLUG 入波箱. 發覺由於厚左DD. 比較難入, 所以我向下圖位置劏一刀. 起番D膠出黎. 記得輕輕得喇
亦可以用MASKING TAPE 向噴之前封左佢先. 當噴完哂先再輕輕噴一浸上去加強效果

好喇..... 地藏王說我不入地獄, 誰入地獄

10分鐘後拎出黎等佢出水.......

..... 測試開始!!!!
http://youtu.be/cSj3Q4U8sn4

冇事...... YEAH!!!
有冇CHING 可提供其他... 再好D 既測試方法???

本帖最近評分記錄

謝謝Ching 分享,因為我都想整,可以參考下ching你了thx

NICE ONE!
雖然落雨都唔會帶出去打...不過都要支持下!

睇個罐印D用途, 咁似畫完素描噴上去果D FIXER

請問師兄要噴幾多層?
噴咗落兩雨打game得唔得?
仲有噴咗驚唔驚份電子野過熱?

引用:
原帖由 NCP013 於 22-3-2012 13:55 發表
睇個罐印D用途, 咁似畫完素描噴上去果D FIXER
寫左係瀝架

引用:
原帖由 magic_co2 於 22-3-2012 14:24 發表
請問師兄要噴幾多層?
噴咗落兩雨打game得唔得?
仲有噴咗驚唔驚份電子野過熱?
>>請問師兄要噴幾多層?我諗住三層~~ 但要試, 驚入唔番個坑位

未整完~~ 等等, 我諗住整埋尾通份野先擺入雪櫃試...祝我好運吧.

引用:
原帖由 kidult 於 22-3-2012 14:30 發表

>>請問師兄要噴幾多層?我諗住三層~~ 但要試, 驚入唔番個坑位

未整完~~ 等等, 我諗住整埋尾通份野先擺入雪櫃試...祝我好運吧.
師兄入雪櫃試自己小心

支持你 !  

期待師兄的報告!

應該系好似nano coating gum...

早排打打下落左大半日雨...又要搵地方避...走個時成支槍放左入vest到...狼狽到~
防水靠你咧師兄∼

updated~~ 比D意見~~

引用:
原帖由 kidult 於 23-3-2012 12:55 發表
updated~~ 比D意見~~
  噴埋尾筒個 mosfet 整只槍浸入水中射擊∼
Systema all the way. Porsche all the way....

可以打水戰啦

26 12
發新話題