發新話題

幫VFC打工之G36K編

幫VFC打工之G36K編

終於有白老鼠比我試吓............... 都冇咩好整又係減力執順改hop up咁.....
當我整好晒爽咗幾匣準備拍片之際隻匣居然夠膽死响匣身漏氣(即係烈咗...........  VFC你好野
交咗比十四樓要4月先有得攞返..........所以今次未有片睇住.........

槍主乃極度騎士粉絲

首先係改hop up,非常簡單10mm鑽咀直穿(圖中原裝野只係試驗用,我正式做係用crusader)............

G36K內管長度同SD一樣,但SD有開多條坑所以用佢..........

之後只要剪走5.1 hop up右邊凸起條膠就可以原裝位咁裝返晒佢.............係咪好簡單呢?

一如416,能量係VFC好朋友............

不過G36尾蕊要鑽大先落到能量三寶........

裝飛機嗰陣要留意要對正條邊,唔係就會回唔晒........

hammer頂有條大滾柱,但其實大部份時間係行後面兩隻角位,所以我磨圓佢......

大滾柱係最高點,紅線為未磨角位前..........根本條大滾柱都發揮唔到作用

份bolt行大滾柱就順滑咗,射速又快咗.......

換crusader鋼bolt carrier之後,後座力暴升到接近井記,但原裝買返嚟係唔用得,飛機膠圈會刮所以要省一省內壁先得........

有人會話:鋼嚟喎,點省?我係用鋁管鋸條坑攝塊沙布捲埋用電鑽省佢.........
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 F22 於 28-3-2012 10:21 發表
終於有白老鼠比我試吓............... 都冇咩好整又係減力執順改hop up咁.....
當我整好晒爽咗幾匣準備拍片之際隻匣居然夠膽死响匣身漏氣(即係烈咗...........;mohmy ...
好技術~ F22 c-hing 又有好野分享~~~

無左條橋,睇落長左好多

衷心佩服.............
安兄絕對能榮登《V社產品後續研發優化部》香港區代表.......

藉此機會向安兄討教
小弟的G36C一直不敢拆槍管改Hop皮
只因沒把握能把Hop座的#10零件完整無損的拆下
所以現在有jam彈麻煩也沒法修理
希望安兄能賜教有關完整無損的拆下Hop座#10零件的良方
感恩~~~~~~~~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 f22a 於 28-3-2012 10:47 發表
衷心佩服.............
安兄絕對能榮登《V社產品後續研發優化部》香港區代表.......

藉此機會向安兄討教
小弟的G36C一直不敢拆槍管改Hop皮
只因沒把握能把Hop座的#10零件完整無損的拆下
所以現在有ja ...
唔係我要幫V社打工,只係佢出親都係我啲買飛佛啫.........
#10零件係咪較hop up塊膠?我只係用細批了起佢...........

引用:
原帖由 McDull 於 28-3-2012 10:31 發表
無左條橋,睇落長左好多
重點係上膛捍易拉咗...........

回覆 5# 的帖子

#10零件即係較hop up塊膠 (Hop Up Switch)
要拆此零件即充滿心理壓力
連V社官方說明書也標明拆卸此零件的破損風險很高
在沒有後備#10零件支援的情況下
小弟真沒吉士拆此件
所以想請教安兄是否有甚麽妙法可完整無損的拆下#10零件而已
謝謝.......................

等咗呢篇文好耐啦, 安兄

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

獲益良多,F22師兄  
原來條鋼Bolt要咁執法先用到  對於無乜工具既師兄都幾頭痕…
想問問師兄你地個支有冇頂Bolt問題? 我果支都幾頂吓,唔通要磨飛機定出氣膠
見WGZ話有得換件, 又唔敢搞住

引用:
原帖由 gainax 於 28-3-2012 20:45 發表
獲益良多,F22師兄  
原來條鋼Bolt要咁執法先用到  對於無乜工具既師兄都幾頭痕…
想問問師兄你地個支有冇頂Bolt問題? 我果支都幾頂吓,唔通要磨飛機定出氣膠
師兄若果未搞個出氣膠…就建議唔好搞啦…
磨多咗…有機會搞到啲上去唔晒粒彈到……嚴重小便彈…

小弟試過輕輕小執個lock 死隻匣塊片…
已經大有改善…

有錯請指教

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

引用:
原帖由 f22a 於 28-3-2012 11:26 發表

#10零件即係較hop up塊膠 (Hop Up Switch)
要拆此零件即充滿心理壓力
連V社官方說明書也標明拆卸此零件的破損風險很高
在沒有後備#10零件支援的情況下
小弟真沒吉士拆此件
所以想請教安兄是否有甚麽妙 ...
冇,一了起就斷咗一邊腳仔,但仍然可以裝返運作正常..........
賻唔賻呢鋪就你自己諗啦..............

引用:
原帖由 gainax 於 28-3-2012 20:45 發表
獲益良多,F22師兄  
我手上呢支好順吓..........
點頂Bolt法?回唔晒?

引用:
原帖由 F22 於 29-3-2012 05:25 發表

我手上呢支好順吓..........
點頂Bolt法?回唔晒?
安兄, 照小弟理解
就係小弟曾經問過VFC G36系列個bolt回唔晒, 引致閉鎖不能
其中一原因係彈匣出氣膠頂住飛機底部

希望無理解錯

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 29-3-2012 09:54 發表

安兄, 照小弟理解
就係小弟曾經問過VFC G36系列個bolt回唔晒, 引致閉鎖不能
其中一原因係彈匣出氣膠頂住飛機底部

希望無理解錯
小弟試過,如果隻匣唔裝粒出氣膠, 會冇左頂Bolt同份Bolt唔會回唔盡位既問題 ,
睇過個飛機金屬罩同槍膛個位太緊密都有關連, 不過冇最細六角匙拆唔到罩個出黎試, 師兄你講執既片係匣底板果塊?

回覆 12# 的帖子

F22師兄, 就好似相咁
唔知係咪我既頂bolt問題比較嚴重, 睇怕要等更新件先有得打

附件

29-3-2012 11:00

發新話題