發新話題

幫VFC打工之G36K編

引用:
原帖由 kenchan3037 於 16-8-2012 23:50 發表
換個粒安全D BO......佢斷起上黎唔係講少,話曬都金屬
請問邊到有spare part買??
應該都係上番WGC配......

其實你會唔會覺得有D怪,果粒野睇個樣又唔會點受力,你個枝槍爆一爆佢居然彎左.........

引用:
原帖由 kenchan3037 於 17-8-2012 11:04 發表
其實你會唔會覺得有D怪,果粒野睇個樣又唔會點受力,你個枝槍爆一爆佢居然彎左.........
e樣野我都唔知......
機械既野真係好難唔明.....

我就唔明點解會曲,槍入面對應佢好似有條坑TIM

引用:
原帖由 kenchan3037 於 17-8-2012 11:04 發表
留意一下 個金屬罩係有條凸軌連接住飛機條凸軌, 因為原本工差定 你個罩鬆左 定個罩早已爆一邊移位果陣唔知,
blowback時條金屬凸軌唔對正旁邊檔片條坑, 卡到個金屬罩凸軌角 變夾硬撞到變型…
補充一點, 順便可睇睇槍身行飛機檔片條坑有冇做短

引用:
原帖由 gainax 於 17-8-2012 21:34 發表

留意一下 個金屬罩係有條凸軌連接住飛機條凸軌, 因為原本工差定 你個罩鬆左 定個罩早已爆一邊移位果陣唔知,
blowback時條金屬凸軌唔對正旁邊檔片條坑, 卡到個金屬罩凸軌角 變夾硬撞到變型…
補充一點, 順便可 ...
CHING可唔可以再清楚少少解釋一下檔片''咬''曲果一PART? 小弟唔係好明
THX

應該是打打下鬆左, 走左出來,係BLOWBACK 或回果陣撞到野所以曲左.
裝飾彎左事小, 撞爆左條內軌枝野就係咁先....

回覆 66# 的帖子

上面講左,
你可睇番爛件果度, 諗番行程運作, 相個罩好似凹左一角?既位 同塊檔片圈個度撞到, 因冇爛件係手只能估計,

頭先量過, 個金屬罩同槍膛唔Fit位, 槍膛內d坑係斜角入去,個金屬罩直角…
個飛機頭入哂去槍膛時, 成隻飛機會移位下降成2,3mm , 唔入匣就冇事, 入左就所以搞到成條bolt回唔哂,卡飛機 同飛機頭個金屬罩撞正槍膛內d斜坑就會……

執執d個金屬罩同槍膛d坑, 再買新膠新飛機 應該解決到大部分舊版既問題,
拖左咁耐, 聽日去問問VVGZ有冇件買先得

回覆 68# 的帖子

琴日上過去wgz,有出氣膠,擊鎚彈弓未有
飛機唔記得左tim....orz

回覆 69# 的帖子

如要改弱擊鎚彈弓,暫時可學WGZ個utube教學影片咁做,
小弟都買左飛機同出氣膠, 聽講都係新版, 新飛機進氣口同條上杆同舊版粗略睇過差別幾大下,
飛機其它地方遲D等整時先再睇睇有冇實際分別, 不過看似新飛機係要必換, 除非跟佢咁執, 因新軍版K都冇頂Bolt等等問題 ,
出氣膠就分別不大要實際測試先知仲有冇問題, 遲D試左執左再報告

引用:
原帖由 gainax 於 19-8-2012 02:03 發表
如要改弱擊鎚彈弓,暫時可學WGZ個utube教學影片咁做,
小弟都買左飛機同出氣膠, 聽講都係新版, 新飛機進氣口同條上杆同舊版粗略睇過差別幾大下,
飛機其它地方遲D等整時先再睇睇有冇實際分別, 不過看似新飛機係要必換 ...
改左新出氣膠,後座力會由原本覺得比人拍,變做比人打,射速我果把36C由不足500RPM上升至800.爽勁多

我琴日上去WGC問......
黑色果粒野無貨....
bolt頭 $76一舊......貴到hihi

未過1舊,都唔係好貴JA......?!

回覆 71# 的帖子

出氣膠同舊版對比過,比舊版薄少少,同埋出氣口個洞細左
可能咁會減少漏走GAS密氣好D, 今日試左用新膠+新飛機, 是會有卡飛機問題,(我諗再換埋gen3匣會fit位d ) ,
打連發會卡飛機噴哂D氣出黎, 執過金屬罩冇再卡飛機, 但仍會有小許頂bolt,再試打連發有爆氣程況,
反覆再研究, 應該要再執埋槍膛同Hopup邊位&飛機內則個位先得, 還要繼續研究試執
----------------------

仲有唔記得講, 磨左個金屬罩只要唔上匣上面2粒縲絲就完全冇頂bolt/卡飛機既問題, 托匣底啱角度打連發會爽冇爆氣,
但因V記出氣量太多, 要跟樓主師兄改埋VVA/能量粒野先ok, 講到尾都係工差QC未做就出 ,首先舊版要諗計改善頂Bolt問題,
再固定好彈匣就掂, 遲D完全執好先再報告

回覆 74# 的帖子

GEN3匣回得曬BOLT嗎?
BOLT果度你想執到''BOLT撞槍膛''FIT位?

匣會唔會係頂BOLT LOCK 粒野太高?如果磨細果粒野而上縲絲得唔得?

發新話題