發新話題

[Updated-on Page 4 again on 10/07/2012 ]打Game 慳錢有妙法-簡約主意篇

回覆 15# 的帖子

佢D電筒,你唔abuse佢(e.g.猛烈撞擊),都無咩事。我唯一聽過佢個Switch ma ma 地。佢D叉電134a,我自己都有用開,都用左5,6年又真係咩事都無wor~

個人經驗, cheap電筒過唔到兩年, 唔abuse, 只係正常用,跌下錦, 都難逃一劫

以樓主既價值觀黎睇, 一支6P就夠曬, 唔係既買太陽路人,fenix之類都唔錯, 超襟用又有保養
加個mount就好夠用

UF就....唔好搞了
AEG可能無乜問題, GBBR都驚佢受唔住

比個tips你,紅皮Ultrafire電,送你都咪用

引用:
原帖由 一舊水 於 23-4-2012 20:21 發表
比個tips你,紅皮Ultrafire電,送你都咪用
點解咁講?

引用:
原帖由 enochtam2 於 23-4-2012 20:33 發表

點解咁講?
因為打Game可以當HE手榴彈用
http://www.candlepowerforums.com ... 650-3000mA-exploded

回覆 17# 的帖子

Thanks.
So far 我都係用緊藍色個隻。
電筒,講真,真係一枝6P咩都夠。

我試過一次甩電極
入面好似雞蛋黃錦可以搖到有野
Xtar目前我用緊都叫唔錯,平得黎有保障

同埋其實出槍街見到有d都搵水魚
6P既代用LED膽貴網上店成倍幾兩倍都有
同時貴過SSP幾多下

我試過鴨記Panasonic 123a爆電
SF 9p,好彩只係 尾蓋飛左出嚟

講起9P
P91個Setup真係無得彈
入油貴但係夠曬火侯

引用:
原帖由 gtoray 於 23-4-2012 20:51 發表
我試過鴨記Panasonic 123a爆電
SF 9p,好彩只係 尾蓋飛左出嚟
我有成盒pan記123A......

引用:
原帖由 一舊水 於 23-4-2012 20:54 發表
講起9P
P91個Setup真係無得彈
入油貴但係夠曬火侯
換左LED膽好耐....
講真依家既LED膽更加發展成熟
講亮度同慳電都贏曬

引用:
原帖由 gtoray 於 23-4-2012 21:06 發表

換左LED膽好耐....
講真依家既LED膽更加發展成熟
講亮度同慳電都贏曬
各有各好錦啦
P91係得閒玩下
-------------------------------------------
網上店同KWS d價錢, 係兩位數同三位數分別...
租貴都無咁離譜掛

引用:
原帖由 一舊水 於 23-4-2012 21:09 發表

各有各好錦啦
P91係得閒玩下
-------------------------------------------
黃光膽食電、過熱、易燒,唯一好處應該係穿透煙霧能力較強吧?
對於一般人嚟講真係冇必要了

色溫+CRI完美主義者岩玩
穿霧就好似係真既, 睇過人地D圖,黃光係射到遠D

打cqb 俾你三百流明又如何...

UNDER DEVELOPING

發新話題