發新話題

你..會唔會喊?

係外國一到復活節就翻播ET! 今年係外國晚上見到又有ET翻播就同仔一齊看! 當年見到一家大細咸到FEE-LE-FAE-LA! 但現今個仔睇到一頭露水.......又問DADDY點解架單車識飛.......又問點解架太空船唔即時轉頭接翻隻怪物走.......

最冇引係醫院睇住ET死一幕! 我同個仔講當年睇到咸! 個仔眼定定望住就說一句DADDY呀ET係咪死了! 我話係呀! 仔就回答真係好慘咼!!!!! 他就行開拿Fireman SAM啲玩具救火車出來玩! 一啲感覺都冇!

當年我好恨有架桑原Kuwahara BMX! 成曰去鎭洋望! 望望下只係同朋友仔買左架A貨桑原! 但都好Happy! 班元朗有錢仔當年踏GT同SE同Redline同Diamond Black及Mongoose! 我地真係唔入流!

引用:
原帖由 loveless 於 14-5-2015 13:56 發表
o個種年代, 某D歌我會特別鐘意的, 當然大部份依然同電影有關..
例如 Tom Waits 寫俾Rickie Lee Jones 去唱的  Rainbow sleeves:
https://www.youtube.com/watch?v=gKMGH1Xhtc0

這是收錄在King of Comedy 原聲大 ...
唔知點解一聽翻1983年致1993年既Billboard Top 100就感情回憶出翻來.......! 當年窮但䦕心.......溝唔到女而俾女飛俾女傷但心痛傷感回憶既感覺好寶貝好回味! 當年暑假揸架無冷氣舊到無論既Austin Mini Minor出街感覺好青新.......同女朋友去睇第一集Beverly Hills Cop(星期三)半價舊片下午場又跟著去食越南河粉, 之後各自翻餐官Part Time又一DAY! 周未去河邊釣魚.......! 女朋友走佬了自己一個拉條同學仔睇戲食河粉又係各自翻Part Time又一DAY! DAY下DAY下就讀完大學回來工作.......

今天有小小錢又同過啲好靚既靚女去泰國臺灣旅行.......揸架雙門車.......但此終沒有當年的心情般喜樂.......

聽翻Fourplay真回味! 唔知今世有冇幾會玩BASS玩到好似Nathan East咁!

引用:
原帖由 loveless 於 14-5-2015 15:22 發表
呀我細個時比依家更冷靜更抽離更似機械人,  唔識更加唔會為感情傷感.
話時話Beverly Hills Cop年代我應該仲讀緊男校yr 9, 拍托未算係重要既生活環節, 係要到Yr 11 co-ed至開始全力開動...
YES! Year 9! 我應該同你同年啦! 到大學時我同女友去Glebe Point Road! 睇啲平價重要半價過氣舊片.......時不時去聽Rock Concerts!

今年回去唔覺呢間戲院存在! 可能拆了!

引用:
原帖由 loveless 於 14-5-2015 16:04 發表
講開高峰期的迪尼路,
有冇人對呢套有印像?
Angel Heart 1987
一套邪到爆炸既恐怖片.
Mickey Rourke 麻質西裝形到哇哇聲 (以當年品味標準計)
當年19歲的神級乖乖女偶像Lisa Bonet,   忽然黎個亂倫床上戲,.
De  ...
Of course remember!

好有Sydney feel!

引用:
原帖由 loveless 於 15-5-2015 11:45 發表

好似甘耐都未同你講過車
我第一架係16歲同幾個同學夾份, 買左架舊仿Lotus 7 自砌車, 大家各自撞過N次都未捱完Yr 11就冇左,
第2架係二三四五手雪鐵龍D系, 買左至深切體會真係養唔起, 最後降呢換左架二三四 ...
果然係有TASTE富貴仔咼.......

我最貴過架係易手績木TX3! 係香港載左個13"MOMO T 駄裝上去! 地板油起圍都OK呀! 最終炒到㦨哂瞓左兩日醫院!   

以前冇錢買! 係班香港廠佬富二代(18歳仔)揸既車!

當年好想揸既(棍波)車:-

http://upload.wikimedia.org/wiki ... a_Celica_1600_GT-R_(AA63).jpg

Crowd House ! 個支Gibson Les Paul 57 正到!

GTV6 好正! 但我好想有架

澳洲土炮! 我中意 Monaro

發新話題