16 12
發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 16:19 發表
馬記有乜問題?。。。依家出玩具。。。唔係出實彈。。。外觀比例像真咪得囉
絶對同意! 絶對同意! 絶對同意!

要玩象真! 一係玩真鐡或DEACT或DUMMY玩具! AIRSOFT is AIRSOFT ! GBBR表现唔逹標! 話之你有幾咁真有幾咁貴樣都冇用!

洗左我好多錢同時間! YYA都出左咁多年! 以經给我們一個"算把啦"印象! YYE好小小但呢類GBBR (AR BOLT)系统都係好嬌而唔夠揾定!

講真! 等待咁耐馬老爺致推出 AR15 GBBR Platform 供應日本及其他國家一般大眾用家市場! 一定有原因!  GBBR系统操作揾定及耐用性! 一定要有長期及揾定生産零部件供應服务. 我們就放心進行 aftermarket 良產部件及 conditional R S crossover customisation!

如果馬老爺支 GBBR M4 掂的話! 我一定玩!

之前啲系统咁多問題! 用幾好才料造多多功夫到尾件成品出場打幾次就算把啦! 失敗! 耐用性同揾定性唔逹我們對原娤PTW 打 AIRSOFT SPORT STANDARD 要求!

一樣米養百樣人! 有錢人玩任何玩意都要特顯個人用錢換來既品味及其他人眼目表情及注意! 如果唔咪又點會俾班疑似葡萄朋友出到句 " WORD CUP 裝備, BEGINNER 速度 ! " 呢類精句!

我只係覺得能够買到一支"貴買平用"耐用揾定表现AIRSOFT槍! 係物有所值! 我唔咪太投入装備! 尤其是特别係一定要名牌贵到一般人唔會買, 或者過類又貴又好有"灰色地帶~踏過界"既疑似軍用装備! 又或者望住一本'日本'及'美國'雜志見張英雄相個POST同GEAR就篤手指要一莫一樣跟風跟潮流!

不過我又唔介意見到孔雀开屏成富身家拿出來有圖有真相證明"我有"既朋友仔, 呢個世界真係人俾人就俾死人! 相信大家都唔咪過類膚淺人, 影撘銀纸放上網證明有錢既底B行為! 好多野我都冇但自己冇又唔會葡萄眼红人家! 同時又好接受班玩幾百元一支手槍既朋友們, 大家不分年龄有講有笑! 百花齊放! 咁就大家玩得開心!

以我個人經驗就咁望呢支馬老爺GBBR個操作設計!我覺得搵定操作以經'贏'哂其他對手!我可以講句我手上所有GBBR M4 可以拆翻啲珍品配件就賤放哂出街啦!
佢個操作平台好有潛力!現今要外觀及尺寸造到1:1極所謂象真係冇難道!將來市場一定有好多優良配件出現!

向之前啲'嬌嬌'GBBR M4説再見!以後唔好俾我再遇翻呢啲玩具槍!

馬佬爺都知道GBBR個市場好大! 要做"一哥"至生全到! 支GBB BOLT CARRIER; 隻BOLT-HEAD飛機; 一望就知道解决了不小現有GBBR Blow-back操作間題! 個機械機板設計簡值"好"!

我由真 AR-15 打比賽打到 AEG 跟着打到PTW (私人造HK$7,000.00 一套CNC PTW 身供三套)跟着打到WE GBBR M4 由銅膽玩到 AR-BOLT (TSC CNC 身兩套, RA TECH 身一套)再打到 INO GBBR M4 (兩支 INO, 兩套 PRIME 身); 好多個鋼RA-TECH WE機板, 鋼BOLT system都玩左幾套啦! 彈夾及夾殻(TANGO DOWN, P乜, Pro-win, GHK, WA, WE all series!)! 浄係M4呢隻款都玩到失望! 真係浪費金錢! 所以話到明以後GBB手槍同長槍只會幫襯MARUI, SYSTEMA 及 Real Sword (AK only)!

我對呢支新M4個平台好有信心! Marui應該唔會打冇板刻既市場丈! 如果造支好過WA及WE小小既同平台槍! 大家洗乜買marui! 所以今次出得俾大家望 ( ZET ) - ( 最終; 最耐用; 科技 ) 我估意思係终于在機械設計上解决所有一般GBBR唔夠耐用既任何有關問題!  今次一定有驚喜!

如果馬佬爺一到港! 狠狠地换M4血!

我們都係馮眼見!如果到手後玩一陣又壞又出事的話!我們一樣照直講事實!

以前玩WA Type R 系統讚到今天!富年都罵到馬記支GBB手槍唔掂!但今天支支貴一貴HiCap咪又係由馬記個平台生出來!

讃馬記支GBB都係公開地同自己眼光打賭一鋪! 贏或輸都係笑一笑! 但我馮自己眼光同花費左咁多錢做老襯整槍學翻來既經驗講我對馬記槍之看法!

如果馬記支ZET M4真係掂的話!YYA YYE 乜乜OPEN BOLT就即時成為大家以後飯後或煙餐時常談舊事!

引用:
原帖由 loveless 於 13-9-2015 17:28 發表

如果我對呢支馬記興趣好大,甘即係我冇玩開GBB AR?
大佬我真係中意支ZET! 玩Marui又未必係完全好似你咁講既 , 因為我聽班行內資深人仕透露消息(實際係吹水), 今次Marui好有决心造一支大眾認可M4 GBBR! 如果Marui能在幾年內逹成目標的話! 可能會出現(我老估)如下情况:-

1) 可能其他廠跟風, 改用(抄)Marui ZET 系统, 再玩"你cheap我重cheap"減價戰?
2) 可能其他廠反抗, 出新款或改良GBB AR-BOLT 系统, 到時可能有更多更好選擇?
3) 可能其他廠減價, 退出M4-GBBR市場, 減價速銷貨尾, 到時有人歡喜又有人愁(我一定係愁爆人中之一個)?
4) 可能其他廠照舊, 如常一樣冇影响, 各自系统, 各自市場, 河水不氾井水各取所須?

玩 GBB 槍其實最主要係中意射 BB 豆時所產生玩氣爆回堂(Gas Blow Back)重作! 所以Marui ZET都可能係我一個"借口"繼續發整GBBR癮的一個新喜信! 用緊現有系统班師兄們唔洗咁愁! 好多人包括我都係同一條船, 如果有一天真係俾Marui ZET雄霸M4 GBBR市場砍赢班舊GBBR系统 如果玩開GBB班師兄們, 到時慌大家唔去買咩!

引用:
原帖由 2slow 於 13-9-2015 20:23 發表
話時話, 日本出品容許用金屬身嗎
玩具長槍可以!但唔可以用同真槍材料!即係相近材料冇問題!

手槍就frame同slide唔可以全金屬!即係:-膠身金屬slide 或者金屬身膠slide 又或者膠身膠slide!

引用:
原帖由 goodsmile 於 14-9-2015 09:59 發表

打top gas爆左咩野吾係佢地問題
吾好推洛馬老二度
人地N年前本說明書都講左只支持134a
好同意!一定睇説明書在先! 跟住玩!支HiCap真係好耐用!

不過㚥多人用Marii唔理會!有事就瀨!

其實係咪班舊系统用家擺左好多貨, 精神, 心思及時間落去支槍到, 岡岡覺得到頂有成就時就見到MARUI ZET M4出來啦! 擔心無敵系统大眾化! 到時落場個LOOK兇狠, 但又擔心支槍XX! 比條新仔KO又或者比其他新仔笑! 感覺就唔咪咁好啦!

我自己都係舊系统用家! 所以我一定買支ZET! 人有我有嗎! 冇死錯人?

Marui 出左未?

所以做國狗同臺仔玩具槍生產可能有好大利潤?

咁多QC問題都有人買!

引用:
原帖由 Dave 於 18-11-2015 13:21 發表

其實... 我唔知真槍係唔係,但玩具好多時用太陽環同前面個墊片夾住的前節,例如MOE 托,軍版RAS 托,用力扭佢都係會微微搖動,
當然例如DD 骨,係星環位上4 粒機米就係鎖到死一死的,但齋夾冇野鎖的玩具係比較會 ...
曾AR-15 / M4 支槍管絶對唔可以鬆! 個大陽環要用磅尺拉磅, 甚至有 M4 上身用炸釾, 冇 M4-Vice Clamp 夾住拉磅都唔掂. 如果講裝骨, DD (RIS 2) 骨係可以咁講市面上最好! 有輕有裝得掔! 雖然出得早叫舊䕀骨, 一直以來表現平價好高分!

玩 Systema PTW M4 同 GBBR M4 ! 除左要性能表現揾定及耐用為主, 外表真得就真, 鋼得就鋼, 新得就新, 形得就形 ....... 真係唔可以同真槍比較! 價錢更加唔可以比較!

引用:
原帖由 Tango1997 於 18-11-2015 14:36 發表

真鉄原裝膠前托刀郁啦
點只郁咁簡單! 用手拆得開呀嗎!

支槍香港有得買未?

我想買兩支!

16 12
發新話題