發新話題

有無師兄玩開機械手錶同鐘?

SOSEEFULL ! 要玩AAAAA貨手錶! 不如玩 CASIO / CITIZEN / SEIKO / SUNTO / APPLE WATCH !

我中意:-

易手極靚仔都係幾雞野!

引用:
原帖由 loveless 於 31-8-2015 15:54 發表

題外話,講o下數據..
錶唔係必需品, 卻係大生意.
2014年計, 全球共賣出o左12億隻手錶,
總值大概係400億美金.

12億隻手錶中, 有3千萬隻係所謂瑞士/ swiss made 錶.
瑞士錶係以2.5%既數量, 佔o左市場總值既5 ...
一早就知係個局! 我班老友係工程師及高级工模師, 由红A做到瑞士名錶代工生產, 真係名師親手用精準手工藝出產個類陀飛輪唔多! 所以一般用易三十萬內買到既所謂瑞士名錶有幾咁嫁世! 心照啦!

引用:
原帖由 reniless 於 2-9-2015 19:20 發表
幾驚你話想睇埋背景嗰堆廢鐵
即叫SOSEEFULL開多個post:- 有無師兄玩開High End HiFi同AV系統

OK WOR 就開翻個皮靴牛仔褲POST

引用:
原帖由 loveless 於 3-9-2015 11:41 發表
最發神經既年代, 我係4台SE40 單端膽機, 3台只行mono, 推5隻KEF 8吋同軸.

高音甜低音準睇4仔, 至係AV系統
當年我老闆投資玩HiFi, AV 同 音樂室洗左成千幾萬! 當年元朗買層四百尺左右既單位80萬有啦! PK! 當年可以買15個單位! 現在値五千幾萬! 不過我舊老闆都唔蠢! 當年買兩個太古城連住大單位再入則申請打通兩個單位用來玩! 今時今日升價可能係佢當年五倍! 重未計佢當年買落十幾個車位用來俾班朋友拍車用!

手錶, 相機, Hi-Fi, AV-system, 真係貴到.......! 我中意睇人玩! 自己未有quali玩!

引用:
原帖由 於 5-9-2015 03:42 發表
淨係識窮到濃戴精工
香港有好多十億身家及以上既隱形富豪都只係載星晨, 精工, 金石手錶! 車更加唔洗講只係用本田及豐田兩隻牌子! 鞋著AICS TIGER就連原子筆都係用三零UNI! 問你死未!

發新話題