發新話題

3 / 9 / 2015 今天是中國抗日戰爭勝利70週年閱兵

3 / 9 / 2015 今天是中國抗日戰爭勝利70週年閱兵

http://www.theguardian.com/world ... ld-war-victory-live

嘩! 中國好勁! 我見到有一幕個個仕兵一樣樣咁! 十幾億人口不容忽視!

引用:
原帖由 FBC1 於 3-9-2015 16:14 發表
問题就係打小明果個人話:我無打過我無搶佢飯盒。
無南京大屠殺,我地只係進入中國,無慰安婦。
咁你又点睇?
冇慰安虎! 乜當年大6同現在一樣!周圍都係洗鬚舖, 肉足, 骨場!

大老闆話要三十萬員工要準備食雞餐!

重有講到人民勝利!真係..........

引用:
原帖由 Hamlet 於 4-9-2015 00:56 發表
因為當年中國跟本無打敗到日本,1944年日本發動一號作戰打通大陸交通線作戰居然俾佢得佐,仲要係已經唔係剛開戰個陣既精銳日軍,而係已經就黎收皮既後期部隊,連武器都係由當時中國軍手度獲取(用中正式同ZB-26既日本 ...
今日行過舊街聽到班企街食花生既呀伯! 個個吊聲四起! 話當年唔咪美國佬有原子彈投落曰本! 再過多兩個月全新界人都餓死哂啦! 班乜乜咁XX美國! 叫佢班孫兒去中非讀大學啦!

引用:
原帖由 McDull 於 4-9-2015 11:50 發表

你知5知大陸既導彈誤差有幾大?

佢地射豆係FULL的,5係1支支射的
大陸三樣得:-

1) 啲囡囡同女好得!
2) 啲騙了呃人好得!
3) 火箭及導彈好得!

話說當年係一間律師樓做summer job! BOY仔! 跟個私爺拾手尾做filing同影印! 我影印時見有好多文件用埃及文寫, 我多事問點解, last day個日私爺請我食lunch笑笑口講! 其實埃及文寫係賣麥俾上面, 實際唔咪麥係"穌連都蛋"翻上去研究! 佢話呀爺只係信呢樣野可以改變未來! "講赌"同"長期"有眼俾全世界人睇!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-9-2015 12:08 發表

我都期待日本人比中國/韓國人一個寛恕的機會,放下恩怨的下台階
GA佬啲祖宗跟本就係99%同類! 我去東驚開會, 間公司係世界頭100大企業之內有名! 日黄加許狀內要用真名寫個間公司總才個名! 䁫 ! 真得意, 佢祖宗係姓"林"而佢個中文名叫林X勾! 加許狀證書全部中文字一隻GA字都冇, 8成港人睇得明寫乜! 我說你個中文名同我個中文名同類, 他回答呀爺係臺灣入聚GA人家族! 所以有好多GA去强国交流文化, 變相去撏根! 跟本唔咪GA仔唔想為戰争道歉及賠赏, 只係有人利用打敗仗做借口! 不過政治立場看, GA仔唔咪好人!

For example: 你結紛之後再去搞三搞四, 有一天斷正俾老虎娜捉正! 見你地光TU-TU男上女下DO緊! 你之後就死狗咁擺平單野! 但你隻老虎就永遠都唔原諒你重用呢件事件拿你JETSO!

你同老周乜關係?

總之,所有政客只會利用人民一時心態想法來搵錢!
政治係汚JO!

發新話題