發新話題

LCT g3

VFC出左MP5 GBB-SMG!  要出G3 GBBR! 絶對冇問題, 因為VFC以經有MP5個Trunnion造了GBB個Hop Up casing 同GBB bolt / bolt carrier 系統 fitting! Trigger pad 又有! 只欠隻G3夾!

引用:
原帖由 2slow 於 3-11-2016 09:06 發表
睇黎G3系GBB有望了
99%會出! 只係等市場需求及班老闆決定!

我拿過一支疑似G3 GBBR既物體! 想緊辦法偷輕!

引用:
原帖由 Dave 於 3-11-2016 11:06 發表

PSG - 1 有冇機呢?
可以! 但成本太䀚貴! 唔知點整套Handguard同尾柄! 買個易手珍品尾柄要成萬二港元! 好重及冇貨! PSG-1 太重! 神枱槍!   

G3SG1都重可以整到.

G3K可能市場大啲 ! 比較G3冇咁重.

引用:
原帖由 Dave 於 3-11-2016 11:08 發表

梗柄G3 4.7 KG ,伸宿柄4.1 KG ,重D 是正常
我支G3K重裝完要8.2kg!

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2016 10:30 發表

聽過有師兄講kfc去到sd已經開始有d位焊得唔好
唔知關唔關技術問題
熱潮既野通常都係由一間帶起 佢地就跟
好似沙鷹 870咁上下
我相信gbb應該唔遠
或者兩間gbb廠已經做好prototype 等公佈
G3 prototypes 一早有, KFC啲MP5個身係薄左及rail坑位係淺過珍鐡尺寸?

我點解知道! 我買左支KFC MP-5! 拆開成支槍自行改造! CUT開焊再用JIG壓到接近珍數坑! 手術成功! 所以入唔翻個VFC BOLT! 跟手FIT個BOLT!

引用:
原帖由 Dave 於 3-11-2016 12:25 發表

應該是為避禍而改尺寸吧
有可能! 但我又覺得未必! 以我小小經驗, 因為重有好多地方係改唔到珍鐡配合.......

KFC CO2 Mag 過得去!

其實燒焊唔難! 夠價餐就得!

發新話題