發新話題

調查:零用錢愈少愈容易抑鬱

唉! GRAZY! 我朋友每月靜比4仟個(中三)女洗, 重唔包早餐, 午餐, 車錢及雜費!

多錢洗到!

原來! 早期每月比七佰.......根住見到佢有個LV袋! 初期唔為意似為AAAA貨.......根住有家長及家長粵請P.I. 通知佢有個女同學及佢個朋友(援交妹)撩(誘惑)班女同學去做援交同班甜心DADY上床性交.......根住嚇死我朋友, 好彩佢個女未有出事, 相簿冇佢個女張相??????? 計過條數比錢個女洗重好過同麻甩佬含乜掙錢買名牌......

冇錢點只抑鬱! 連人性都冇!

引用:
原帖由 enochtam2 於 12-7-2012 15:34 發表
我已經抑鬱左啦.....
我係完全無零用錢架......
平時娘親大人只係俾我每日35蚊午飯錢......
唔係番學日就一蚊都無.............
平時只可以死慳死低食飯先有剩錢.....
如果食 ...
呢啲先叫正常, 你有今天既光景, 大過會自己識揾錢.

引用:
原帖由 Lolanto 於 12-7-2012 16:50 發表
咁大人無錢會唔會抑鬱
大人冇錢可只會抑鬱! 直頭犯法啦! 大人冇錢出街比呀SIR周到可Charge遊簜!

引用:
原帖由 ohnavi 於 12-7-2012 17:15 發表

物都試下,心頭吾好太高,
辛苦D都無所謂,
行左第一步就易好多
Agreed! 有邊個人生出來就有工作經驗? 好似呀媽X你:- 死仔包, 拿林出去揾工做啦! 重拾下拾下兩頭望!

外國有學術研究指! 成日做愛可抗抑鬱!

引用:
原帖由 mujiadam 於 13-7-2012 00:56 發表

講真...呢D政策,有好有唔好
死班乜無既申宜文!中環洗碗啲呀嬸!快手快腳都講成五十元一個鐘!大學生想洗碗!過主啦!

引用:
原帖由 mujiadam 於 13-7-2012 01:10 發表

咁你又有冇睇會過.洗碗既辛勞先?
我覺得佢定比D咩 GM 更值幾皮野一個月
唔咪講笑!我十幾歲時真係暑期工係去洗碗洗廁所又根過吊雞車到地盆拾垃圾!

自從申苦過幾個暑假所以到考大學時好認真!

大學時一三五都去超市翻夜做保貨打價錢牌!

根住就去酒家做是應,又做過水吧!

我個仔我都會叫佢去做!

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 13-7-2012 12:07 發表
做仔女無錢係辛苦架喇

但係辛苦得過做父母要同人地d父母鬥有錢而又盡量不影響小朋友既價值觀?
香港地! 好衰! 我揸架貨車帶個仔上學! 班坐明星VAN既行出來寸到爆! 眼啤啤驚死自已個仔女同我地啲細路玩! 如果掔張! 洗幾佰萬去續"虾樂"啦!

唉! 洗係細路既錢都唔想計! 冇仔女養! 供多層樓都得! 所以如果聽到自己仔女講句"做仔女無錢係辛苦架喇"呢啲說話! 很定火起夾冇引!

引用:
原帖由 mujiadam 於 13-7-2012 01:41 發表

好!我撐你!
大家係男人都應該這樣態度!

發新話題