發新話題

[蔡瀾談槍] 黎明槍友會

槍黃為人! 好多行內人個個領敎過!

祝佢好運

當年黃満樹; Jxe's 天堂; 泥米高; 皇子堅;  重有好多門徒高人及當年槍檀精英中班精英份子 .......

佢地又愛又狠!

當年旁邊班花生友(在他們眼中消費不起班窮家子弟)!  過了二十年後而家又好幾個當年花生友都事業有成! 回望只是見到班大人玩泥沙笑下就算! 香港地玩具算啦!

冇故事講! 祝槍王東山再起,回到作天的時光,做槍生意搵大錢,門徒千千,客仔萬萬! 要風得風, 左湧又泡! 再來多一次威風淋淋!

引用:
原帖由 yfw2000 於 25-3-2017 09:19 發表
師兄意思係咪當年嗰班槍界精英睇唔起窮學生, 其實佢地本身都唔係想像咁精英?
個班所謂打IPSC人! 唔咪得罪講句! 個人主觀願望加幻想! 井底蛙! 去下GUNSHOW射下槍就當正自己係槍界精英! 好大口氣! 不過都讚下佢地! 一世人只有玩槍一樣咁大把嗜好!

引用:
原帖由 ckstudio2004 於 28-3-2017 17:28 發表
呢d高仿我買過幾支,係好堅,真係好踩界,據聞氣槍友趨之若鶩,大量訂購。
利申,我有鎗牌。
我都見聞過佢啲玩具作品! 有點把鬼! 當年見到佢啲DUMMY SIG係好靚呀! 在搶房試試, 都入唔到真鐡SLIDE! 高底數不同! 咁貴買支PAPER WEIGHT! 咪啦!    

利申! 我同兩位山谷及红凹老闆好熟!

引用:
原帖由 ckstudio2004 於 28-3-2017 20:00 發表

呢位前輩同兩位老闆好熟?咁我應該識你
有小小可能!

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 28-3-2017 18:59 發表

上述報章報導並非案情全部,當日被起出的確係無牌的真鐵,相信亦有不法之徒被定罪,只係後來證明咗H公司及其貨品無辜,此案警方的行動算必須,純屬不幸。
我有機會睇過份判詞! 只是見到Wrong doing兩隻字仔咁大把! 但damage had been done! 只好呀Q精神! 人賤必有天收, 害人終必害自, 十年一個輪流轉! 下次唔知係邊個!

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 29-3-2017 00:05 發表
如果前輩知道個故仔,敢請教執法機關應該點為之doing the right thing,小弟就睇唔見件事有第二個option。
除非防患於未然。
我唔咪律師又唔咪法官! 只見法官判決! 法官判警方今次做法不對而沒有上訴! 跟據verdict我覺得如果Doing the right thing 就應該跟著程序處理卦!!!

發新話題