發新話題

PTW新新手~!

PTW新新手~!

禁多位C 兄!
真係新新新新手~!!唔想玩AEG~
想問問PTW一開始入手自己砌先還是買成品較好??(我仲想自己買個騎士魚骨9片一棍自己整)
如果自己砌的話, 首先買D 咩工具呢??
有心入行~!!

我其實對AEG o既認知都唔係話好多~~
自己有整過下個波箱, 不過又未去到自己整橋呀上莊呀個d
話c兄~??!!?!?!??!!! 係邊暑有得買lee 舊野??5金鋪有冇呀c兄  

槍街有 ???!!! 去睇下先~!!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 10-7-2010 15:06 發表

工具唔係貴,自己砌係一種樂趣
係呀c兄~~
我正想係玩PTW 中尋找樂趣學多d 野~~

係呢c兄~
想問下我如果想整埋真o既尾柄o既話~ 係唔係要好大工程??
聽講好似佢原裝個圓筒尺寸同真o既唔一樣, 唔知點可以解決呢??

我見到槍街騎士9片一棍都係$1980
聽講個珍品大尾柄都係$2000鬆d
我e+ 都儲緊錢買左d 珍品先~ 再買kit 番黎砌~~

我計過我咁樣大約12k 一枝(未計匣同鏡)

我想整到咁~
lee 個係我o既目標~!!

附件

10-7-2010 17:34

引用:
原帖由 siupo 於 10-7-2010 15:02 發表
unless you are not planning to do anything to your gun in the future, i just don't see the reason you pay $500 to have someone to assemble your gun.... i mean if you have the right tool (the wrench, b ...
有c兄o既鼓勵~!!
我會砌好lee 枝槍c兄~!!

引用:
原帖由 GMA 於 11-7-2010 21:11 發表
落d松香膏,用辣雞之前用沙紙(醒醒)個雞頭,易上好多呀!
松香膏落去motor 到??

個gearbox 會唔會彈野出黎嫁

引用:
原帖由 spec.ops. 於 12-7-2010 20:05 發表

板機彈弓
AEG 最驚就係條彈弓一唔小心拆的話, 咩都飛曬出黎... 我試過幾次.....
咁佢板機個彈弓活唔活躍嫁??

發新話題