發新話題

南 韓 開 火 回 應 北 韓 炮 彈 襲 擊   據 報 數 十 間 民 房 起 火

引用:
原帖由 McDull 於 23-11-2010 16:05 發表

如果阿爺叫又點呢
我開緊亞運會你都可以開拖.......叫都叫唔停啦〜〜〜〜

引用:
原帖由 McDull 於 23-11-2010 16:11 發表

我係驚牽一髮動全身,阿爺係唔可以同任何人開拖。

一開起上黎,一定係4面受敵。
一大可能系處理佐金家先

妖〜〜〜李明博條外強中乾已經軟佐〜〜〜〜之前挑事一往無前,真有事軟得仲快過 ooxx ~~~~~

北韓唔講共產主義好多年... ...馬克思列寧既唔少著作都系禁書添〜〜〜〜

其實人地都無計, 成個國家都靠重油發電,原本靠出口礦石同工業品從蘇聯換平價石油都過得唔錯, 蘇聯一解體,失去供應就即刻電力危機, 跟住工業完蛋, 礦業完蛋, 自己自然環境差,無農機化肥糧食產量又大幅下跌……

見過份內部參考話現今北韓成個國家糧產量只相當於1960年水平,但人口系1960年4倍,2000萬人每餐定量似乎只有87克米飯, 依家系靠高壓統治徹底洗腦先勉強維持住社會秩序, 保證最低限度糧食供應未至於大規模餓死人。

其實北韓問題係無辦法解決既, 核心問題在於缺電, 但中國東北,俄羅斯遠東,韓國本身都電力緊張,既無可能供應北韓正常社會生產所需之電力, 也無人負擔得起2000萬人一世既糧食, 所以北韓咩q野改革都唔解決問題,因為根本個社會生產無法運轉。北韓要解決電力,唯有核電,原本克林頓基本搞掂, 小布施又腦子入水攪黃佐, 人地咪大力搞核武器逼你嘍……況且自主發展核電本身就同搞核武器沒分別。

依家北韓系2000多萬餓鬼加足以武裝幾百萬軍隊之軍備,中俄日美韓個個都要祈禱金家維持得幾耐係幾耐, 否則一旦北韓崩盤,幾百萬武裝難民邊個頂得順啊……即使你唔驚自己國內同國際嘈翻天,狠下心系邊境每10米一挺機槍擋難民都擋唔住啦, 人地都係飛機坦克大砲齊全o既……
所以金家咪食住呢點任意妄為嘍~~~~~

引用:
原帖由 tango10 於 24-11-2010 09:30 發表

唉! 又一次把政治問題看成生活問題! 把獨裁極權的惡行合理化的技倆!
你想撩交嗌請上別處.
我只不過講緊幾大國唔敢動金家政權之原因而已, 幾時為金家合理化解釋了? 小學中文未學好就唔好系度丟人現眼啦!

好老實講句, 我對北韓,比起你地更無好感, 因為北韓搞起上來, 你地最多嘆下股市姐, 我同我班舊同事舊同學, 搞唔好要紅本砸頭既… …

發新話題