發新話題

香港紀律部隊軍操無王管?你想點就點?

parade都要打數...WTF
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 saikeung23 於 15-8-2007 00:02 發表

any problem?
正常既動作應該係唔會整"wear"件衫架啵

引用:
原帖由 mswong 於 15-8-2007 00:58 發表
親愛的朋友:槍打出頭鳥,收檢些好,唔信?MS就教你一課俾禮喇!
Salut to the left .................

未完!識操的朋友齊齊玩?Word of command o ...
最愛Pace stick...

其實pace stick是否只有WO才可以用?

引用:
原帖由 mswong 於 15-8-2007 16:41 發表

PACE-STICK是軍操教材!不是權力的象徵

但是祗有WOs可以At the carry positi ...
即係例如Sgt都可以拎 , 但只限at the shoulder?

成日想上e-bay執人二手stick...   不過唔識size ,

一陣買錯長到痺....

[quote]原帖由 mswong 於 16-8-2007 02:16 發表

stick督落地手心按stick頂手

[quote]原帖由 mswong 於 16-8-2007 16:25 發表
貓兄:MS早年東奔西跑,疏忽子女,記得教過個仔一樣野,第一如果你

引用:
原帖由 tango10 於 16-8-2007 20:48 發表

仲學操碌木, 操劍做官啦!
木我都未有錢玩啊 , 幾時到劍

而且劍仲要買埋Sam browne...

[quote]原帖由 mswong 於 17-8-2007 01:06 發表
這是事實,MS個親細佬在槍會問人怎樣才可以買槍!d人都意為聽錯,買一支槍有些人難過登天,但MS買槍..........有些人送一支槍俾MS

引用:
原帖由 howard-ac 於 17-8-2007 20:08 發表

咪就係小弟用lor
人地鬼知你咩rank...

引用:
原帖由 Raiden_Jackson 於 25-8-2007 15:46 發表
我有個疑問...依家香港hand over左咁耐...再過幾十年之後 HK Police Force 有冇可能會淘汰左英式步操 ???? 因為個人覺得英式步操會好睇好多!!!
唔敢講咩時候會 , 但我覺得一定會變老解操 !

發新話題