發新話題

吹水~~~其實一支槍會興到幾耐?

吹水~~~其實一支槍會興到幾耐?

以ak 47同 ar15為例
到3-40年後,仲會唔會興,當然唔係講緊而家咁
1911過左成100年都仲咁多人玩

引用:
原帖由 mouselkm 於 8-7-2011 14:51 發表
個人認為世界上沒有完美的武器,只有最適合該戰場和環境的武器,M14就是一個好例子.
唔知過左幾10年後仲會唔會用firearm=.=
我驚會用laser (外星人)

睇discovery channel 有laser可以震到個人雲左,仲要係單兵就用得

引用:
原帖由 tinyau1134 於 8-7-2011 21:38 發表
陰謀論:可能老美早已經有新技術取代火器
唔係嘛,咁鬼易=.=
咁咪無左射擊既樂趣?d光行直線

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2011 23:08 發表

打仗你要命定樂趣?
我都無講過話要來打仗定係玩

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2011 23:27 發表

老美用laser取代火器亦都唔洗理你用佢支野黎玩定打仗定去暗kill
的確唔關我事,我都唔會理,真係存在你我都係無得玩
加上我地係討論緊將來火器的發展會否被果2樣野取代,而唔係美軍的發展

回正題:如果真係有呢個技術,我覺得未必取代到火器,睇下d美老點玩槍,越大口徑,越強recoil,越興奮
特別玩機槍,一路射一路叫,都唔係玩準

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2011 00:25 發表

火藥ke武器發展其實已經行左好耐,要再有質嘅提升係好難嘅事

I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones. - Albe ...
咁又關咩事?
科技10年已經可以有好大的進步,但地球要返去石器時代,仲有一段距離

引用:
原帖由 101653 於 9-7-2011 14:07 發表

你以為啦
科技被淘汰 / 被取代快到你唔信
咁有新科技又要睇你點用,firearm可能係軍事上被取代,但民間就未必

引用:
原帖由 sunny2014 於 9-7-2011 15:01 發表

1.Firearms已經發展到瓶頸
突破?進步?
我眼中睇到既只有無殼彈、電子擊鎚同智能化空爆仲未叫實用到
再落去?
恕我短視,我睇唔到仲有乜可以發展落去
2.你其實有無消化過愛因斯坦講乜野?
咁WW4而到幾時先有?

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2011 20:05 發表

你講得呢句更加證明你冇消化到句話
佢想話第3次大戰會用核呀等等高科技,世界可能咩都無Q曬.....類似....
但有科技唔等於取代,正如上面有位ching講,而家都有射箭

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 9-7-2011 21:24 發表

someone said, ww4 is between stone and stick
咁耐既野講來做咩,我地不如吹下將來20年d槍變成點,到真係WW3,都唔知仲有無我同你

引用:
原帖由 101653 於 9-7-2011 22:33 發表

如果地球過多次冰河時期
而得番極少部份人幸存
甚至果D仲係咪人都唔知
或者進化左
或者變左另外一個物種都唔定

如果仲有人類
到時乜文明乜科技都會冇哂
連基本糧食都可能真係要靠打獵
用樹枝, 用石頭造武 ...
咁請問又要幾多年?

引用:
原帖由 Vindicator 於 9-7-2011 22:55 發表

省返啖氣...
吹黎有咩...
a:下年邊個拎世界杯?
b:吹黎有咩...

引用:
原帖由 faihk 於 9-7-2011 22:43 發表

睇完我係唔識笑...
搵鬼答咩...
咁其實覺唔覺離曬題?
其實我既意思係大家都唔知,只不過係吹下水既姐,唔洗咁認真

而家考試d問題好型,for example,

q:你食左飯未?(2/2)
ans:食左(0/2)
ans:食左意粉,謝謝!(2/2)

我問問題唔係真係要你地答

引用:
原帖由 MS 於 10-7-2011 16:01 發表

愛是一生一世,天長地久...一支隨身槍你愛她多些一定有回報  
james 係咪都鐘意呢支野

發新話題