20 12
發新話題

購買重機問題

引用:
原帖由 beachaaaa 於 25-11-2012 22:29 發表
想問問,有無邊隻重機,較輕抵用架??

同埋想問問維修問難唔難搞??

THX各位C兄~~
可以考慮問問明搶佢地肯唔肯買支白朗寧比你...
MG42唔知有冇貨喎...

重機...

引用:
原帖由 tf141 於 25-11-2012 22:31 發表
重機要輕
可以改件改做   米可以輕左好多囉~

引用:
原帖由 zeta 於 25-11-2012 22:38 發表

mg42同hmg差左九丈遠...
係喎! 睇清楚反D先知攪錯左, sorry...

引用:
原帖由 tf141 於 25-11-2012 22:42 發表

膠人要配膠鎗?
人地想輕姐~

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 25-11-2012 22:38 發表
重機一個人冇可能一拎得起(如m134,玩具例外)
一個人拎得起叫輕機槍(如m249)
有錯請插
之前其實都有post講過吓 不過唔多, 但係就咁去維基打 "重機槍" http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%87%8D%E6%9C%BA%E6%9E%AA 都已經可以睇到d料, 雖然係唔係完全正確就唔知啦! 但係我記得有之前post好似都有提到主要係已 "口徑" 定義.

買支za249簡簡單單算啦~ 但係個支只係機槍, 唔係重機, 米攪錯呀~ 雖然樓主會唔會認為個支野好重就唔知.

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-11-2012 22:56 發表
我建議gau 8同m61,火力冇得輸

建議樓主search下咩叫重機、通用機槍、輕機、'濕機'
指放濕機, 噴濕機, 補濕機定抽濕機? 但係人家要槍喎!

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 25-11-2012 23:01 發表
...
za要汁餐死...
佢支249只要唔係打大力打太快, 換左條2號箱 (無記錯係2號) 拉橋有排打.

引用:
原帖由 beachaaaa 於 25-11-2012 23:03 發表
其實5KG或者樓下有咩推薦??
咁既重量之外, 有冇咩其他要求先? 多彈? 易maintain? 多件用?

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 25-11-2012 23:07 發表

笨人枝249係ak牌。。。聽人講買ZA會杯具。。。
za波箱多數都係重料, 只要唔係佢display出黎個d , za249個箱亦都ok厚身, 本身又唔係會漏氣, 幾個師兄 + 改槍師父都講佢e枝係少有ok靚槍.  我用過, 亦已經放左, 改唔太大問題, 原裝料就只有條拉橋出問題要換.

引用:
原帖由 tango1997 於 25-11-2012 23:08 發表

未睇晒。。。不過插硬你
有得 "試筆"~?

引用:
原帖由 beachaaaa 於 25-11-2012 23:24 發表
可能我個TOPIC有點錯...我想問問,5KG樓下,或差唔多既,有邊支係耐用點....
有連射既槍, 槍街一街都係! 不過耐用唔耐用, 好多時除左睇槍, 都好睇個人點用.  有冇咩心水槍款先?

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 25-11-2012 23:27 發表
甘其實你想要乜野款。。。
唔知就上gun world睇下喇
直接去槍街行轉我諗好d囉! 但係唔好咁快買住.

重要睇有咩budget! 定無限金錢先?

引用:
原帖由 阿堅 於 25-11-2012 23:29 發表
MG42?
我都估到你...

引用:
原帖由 MANKF 於 25-11-2012 23:29 發表
重機,點都要有返兩個轆拖下拖啦!
有腳好d~

20 12
發新話題