發新話題

上 水 破 軍 火 庫 , 原 來 係 仿 真 槍 . . . .

引用:
原帖由 gd1893 於 3-11-2010 14:42 發表
其實一D都唔亂,法例寫得好清楚woh...

Cap. 238  火器及彈藥條例  S. 20 仿製火器的管有

(1) 除第(2)及(3)款另有規定外,任何人管有仿製火器,即屬犯罪,可處監禁2年。
(2) 任何人在被裁定犯附表所指明的 ...
仿製火器... 家陣d氣槍仿真過喎...
而且c part個度 "目的" 真係可以話佢講晒... 佢地又証明唔到, 我地又証明唔到...

不過由外地訂parts (eg. 尾托, grip or 彈鼓) 又會唔會唔入得境呢...

引用:
原帖由 Pvt.King 於 3-11-2010 15:38 發表

即係講到尾都係睇差人同個官覺唔覺你樣衰,

[抽水]又或者睇你老豆係咪+x哥/你係讀名校/你係咪明星/etc... [/抽水]
直頭係啦~ x官個女大把大把打豆腐x佬, 上晒電視都無事!

引用:
原帖由 Pvt.King 於 3-11-2010 16:40 發表

不過講開又講, 唔知係咪因為天氣凍左, 早兩日夜晚都見到有兩位哥仔著晒gear行商場, 但又無拎槍袋
型到呢
有冇露械??

引用:
原帖由 Pvt.King 於 3-11-2010 16:51 發表

匣都無隻
或者打完返黎, 放低D GEAR係朋友度走去行街???

引用:
原帖由 里安 於 3-11-2010 17:05 發表

點解你會覺得個目的證明唔到?

講到真parts,如果自己都覺得有問題或者自己都覺得騎牆既

咁做咩仲要訂D野返黎令自己擔心呢?一係你就唔比人知......
只係 "目的" 上GA話, 感覺好口同鼻 (咬).

發新話題