發新話題

未必適合不喜太空槍及完美主意人仕, 不喜勿插 - DIY 5.1用COMP (?) 頭

引用:
原帖由 tango1997 於 2-3-2012 20:04 發表
磨机小心使用
事實上, 有一野真係ok危險.  個磨機因為太大聲, 我做野個陣又多數會隊到個頭好近, 所以要用個handset頂一頂d聲.  今日心急完事, 無收好線, 條線就咁比佢個磨機拉左過去... 好彩我天生硬頸...

引用:
原帖由 tango1997 於 2-3-2012 20:57 發表

兩個字..........懶........難......
    中!死!死!死左!死呀!死~

不過,事實上,原本考慮過個頂開3條坑,有d似Glock個隻咁!但係似乎唔太好睇。

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 22:22 發表
只能講句虎頭爛尾..
而且浪費極多心思的金屬部件, 基本上無必要
其他details 位卻求期趕收工.....
sosad.....
金屬parts有冇必要就真係唔知, 只係想保險d先選用.
不過成個過程絕對唔係求期趕收工囉...

引用:
原帖由 tango1997 於 2-3-2012 22:50 發表

呢一種4吋(100mm)既手提磨機,轉遠由每分鐘三千幾到四仟轉,一下就食唔正個位就扯住去,好危險
今日完全明白...

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 23:07 發表

保險D就應全金屬
依家保險D又唔保險得曬
咪冇必要囉
嘩...個COMP頭...D FINISHING...
真係浪費曬你個project....
全金屬太難啦! 左右兩邊同個頭本來都想用膠, 但係真係太薄身, 知識有限先只有用金屬造.

另外, 參考原作個樣, 大慨咁會唔會好睇d?

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 23:34 發表

有幾薄哎....會唔會諗多左呀..?
原作個樣多d花神好睇d
我依家就係見你咁大工程, 點知整d咁既完成品出來而火滾

btw. 封頂果d咩物料來的?
1mm左右嫁炸!
封頂用左黑膠片 & 鋼膠.

& 改米改! 怕你呀!

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 23:40 發表

咁你千祈唔好甩手掉落地....
掉過啦! 我個木地板... 左...

引用:
原帖由 gtoray 於 2-3-2012 23:46 發表
磨曬佢再噴過pls...
開洞先磨啦! 反正都要磨, 一次好過兩次!

引用:
原帖由 navyjaa 於 4-3-2012 22:46 發表
老二的.... 神獸 咁日 CQB 大發神威 !!
今日的確係比之前幾次出game體力好好多, 畢竟休息左兩日.

引用:
原帖由 tango1997 於 4-3-2012 22:58 發表
係一之好既IP槍,幾乎無㷛Back咁滯
期實e方面我又可以接受到喎! 自問手感上亦ok~ 因為此終比較liky d重d ga槍~

因為屋企人強烈反對 & 不滿, 今次可能會係最後作品... 槍頭本身已經有planning, 但係似乎唔可能再去完成... 遺憾...

專為e支hi capa而小改造ga鬼王改:-

只可以話, 個鬼王有機會比我打磨一下 & 上色一次, 見得人...

引用:
原帖由 於 5-3-2012 20:32 發表

呢個係一個極壞的消息...雖然怪老二你成日做埋d古古怪怪野...但你肯自己去做d你自己鐘意做的成品出黎..確係令人非常佩服.
多謝L sir...

今日... 終於都開左面條...

不過會唔會深d好睇d?

引用:
原帖由 gtoray 於 4-4-2012 20:49 發表

依家咁...要 cut埋條管先合理喎?
唔要!

引用:
原帖由 gtoray 於 4-4-2012 21:48 發表

sosad..... 變左畫蛇添足
cut左外管, 前節內管會無野保護喎!

發新話題