27 12
發新話題

Nikon D700登場! FF演義開波啦!

Nikon D700登場! FF演義開波啦!

http://dc.watch.impress.co.jp/cda/dslr/2008/07/01/8761.html

kit lens 係 24-120.....
Full-Frame年代來臨!!

啊....我部5D點算!?

兩皮既 FF機....但係,好似有d雞肋...
個樣就好 D3....平少少.....但感覺好核突,唔大唔細咁....
有內閃....呢個真係令人羨慕....(係咩!?)
用番 D3塊 CMOS,即係5D影JPEG重係好過佢....
不過有除塵...但係視野率得95...5D有96...
一秒五張....wowowow~
995g....對象係咩呢唔知....

ATM哥...我覺得你就快可以換機....

引用:
原帖由 ATM 於 1-7-2008 14:43 發表

依傢好窮,無錢,可能要放大白喇!
D700要33萬yen....對番港銀差唔多兩萬四...
計番D300咁既價位...出來應該兩皮,咁即係5D-2起碼兩皮埋單...
放囉大白.... 十年都唔用一次...Tele求其啦~換機要緊!

引用:
原帖由 ZaMaR 於 1-7-2008 14:51 發表
唔洗sms同我講喎...
a900都就出啦!FF機身防震機添!

再講,我對FF興趣不大
車....我冇野好做嘛~

我先唔想拎部唔上唔落既核突樣機出街... 佢個頭真係...

引用:
原帖由 ZaMaR 於 1-7-2008 15:24 發表

完全明白,那是酸的
5D出二代先酸都未遲...

我係咪應該放左部新機,換部新新機!?

法國的片片,介紹...
http://www.focus-numerique.com/news_id-851.html

好似好先進...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-7-2008 23:07 發表
睇下7月canon會唔會出新野
5D二手...一皮多d...

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 1-7-2008 23:18 發表

你賣你個部ar
如果放機,我要補番差唔多一萬蚊差價... 等我暑假make下big money啦...但係出新款5D就連一萬都冇埋...

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 1-7-2008 23:34 發表

王子努力
諗落唔化算... 都係算啦,補成萬,而家呢部5000 count都未到...就蝕三四千起碼...重要加錢買部,電果d又用唔番...
等出左新既先算吧...到時跌出一萬,咁就真係要補一萬... 好似買鏡冇咁嬲,D700都係千二萬,我重可以戰...

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 1-7-2008 23:38 發表

~買支Leica law
我改左了上面...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 1-7-2008 23:44 發表

D700千二萬姐...咁ISO方面呢..?  XDDDD
我.....才不管...

頂,睇個官網,條攝影師有幾條助手幫手,唔怪之得咁靚啦....重以為佢點都有d真係街拍,原來九成係擺拍...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 2-7-2008 00:13 發表

有邊d官網唔係咁...只係比唔比你睇到咁解姐= =
我都係用好我的5D好了...我唔信差得幾多...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 2-7-2008 00:43 發表

有圖有真相
等下...未得閒處理..而家有三千幾張排緊隊...

引用:
原帖由 Elf 於 5-7-2008 02:57 發表
好老實講..canon依部5D後代其實都等左好耐, 我諗C記自己都好想出
但係響S記A900/N記D700出前, 佢根本之係橫霸平價FF市場, 唔通出樣新野自己斷5D財路咩
站係C記立場黎講佢唔出5D2住好正常.. 對家都未出招我做乜 ...
問題係....放左之後,我要補佢個差價...果筆錢好大....

27 12
發新話題