19 12
發新話題

A900出現了!

好樣衰....(我諗好多人同意)

兩皮幾...

引用:
原帖由 m4devastator 於 10-9-2008 22:19 發表
樣靚身材正既女仔少(香港)

同樣要機樣靚又要$$抵.....笑了
邊個要買Sony?

引用:
原帖由 Elf 於 10-9-2008 22:54 發表
zeiss 85/1.4
zeiss 16-35/2.8
Nikon都有得插Zeiss....我又唔信有幾支菜仔 Sony就會影得好d~Sony始終都係Sony...插乜佢都係Sony..

引用:
原帖由 ZaMaR 於 11-9-2008 15:19 發表

↑↑↑
典型ANTI-SONY人仕
堅認~用過A350對佢堅失望

引用:
原帖由 101653 於 11-9-2008 19:43 發表

你要睇黃子華"冇炭用"....
我不如訓個覺算吧~

引用:
原帖由 ATM 於 11-9-2008 20:15 發表

looking for him?
我會拎去影火龍!
.....好可惡!!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 11-9-2008 21:12 發表

個環境咁混亂有鬼人留意咩
我見到實知加狂笑!

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-9-2008 00:42 發表

呢部就唔好提啦,多數都係d行外人買黎當高級DC用,貪佢有LV扭mon,似DC

其實3大公司既主要入門機都好有問題...
C記要x1.6 crop, 去到中皆機都係
N記冇麼打, 以前既D50都仲好D
S記勁高noise (平D既A200返而 ...
N記去到D80/90果層就真係掂....Canon反而係...冇部平FF(5D)好似已經光輝不再...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 12-9-2008 00:57 發表

鬼咩,顧住出鏡
鬼咩....出埋d大炮...又唔更新下d鏡...快手出支24-70 II 啦,咪鬼俾IS班forum傻仔tim ar!

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 01:38 發表

死啦....1ds唔加減級最多都係去到1250....
唔怪得知啦....原來唔開到3200影d相係唔靚的....
你這是在酸還是在討戰?

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 01:50 發表

其實我好唔明點解d人話佢noise高ja....
即係佢開3200高過canon/nikon就叫好x高....開唔到25600就係佢的缺點....

我覺得好正常wor...開唔得高自然係缺點!
如果佢開 iso 1600, noise 多過 Canon/Nikon, 佢咪廢囉? 有咩問題?

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 01:55 發表

1600noise都唔係好勁ja下話??
唔勁=廢....太偏激....

你真係要睇下黃子華....
"你唔係一個聖人你就係一個x街"果part....
消費者永遠是對的~你條友仔都冇必要為佢護航~

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 02:16 發表

哦....
人地講明raw冇事....可以輕易汁到....你係要用jpeg黎出咁我冇計架....
呢d唔係叫死症wo....係電腦轉番jpeg唔得既??
你覺得有幾多人買部機番去會下下影RAW?
你而家咁講人地肯定會覺得你執完一定好pro....
如果買部機下下都要影RAW之後入電腦執走d noise,出來先有張靚JPEG,咁得啦~
你估而家真係個個都好似果"聞相佬"咁,下下影RAW番去搞咩~幾多人買部機番去只影JPEG!
邊個人唔知影RAW壓縮率低,執相易! 但係而家買相機係for影相,唔係執相!
下下都要番去執,咁部機有咩好用!? (君不見D3果d,AWB JPEG直出,有冇人會出聲?)

如果你影親iso 800/1600 d noise 都爆高,高過哂其他廠...話知你可以上到12800定係25600,你都係唔gur ga la!

市場上有既FF機而家有5部,唔計5D啦,其他都唔會俾人話低iso有事,點解係要話佢? 因為佢廢!

我講咩都冇用ga la...其實....
因為我好主觀,堅憎sony,不過,我又唔覺得我講既野好冇道理囉~
我都唔想再加把口啦...Canon部新機越照越光,等到15號,分分鐘有新機!
到時究竟係Canon螳螂捕蟬,黃雀在後,定係部新機金玉其外,俾Sony贏哂,自有分曉!

19 12
發新話題