發新話題

Natura Classica VS Rollei 35S

Natura Classica VS Rollei 35S

死啦...我唔識揀呀...兩部都係差唔多價錢...(好似又差少少既)
請各位達人俾d意見...

冇人有反應... 救我呀!!!

我已經買左啦...Rollei 35S....過兩日睇下搞個開箱文.....

引用:
原帖由 m4devastator 於 16-10-2008 18:40 發表
一部機都夠了...對我來說

錢多了...玩film了...
講真...一餐lunch多d je...一筒film...

一部機就夠?
我唔得呀...
希望有...多一部dslr呀起碼(借人用ga ma)
最好玩兩個system tim...

引用:
原帖由 ZaMaR 於 16-10-2008 22:51 發表
玩埋film添,而家d學生真有錢..........
唔係玩埋...係不嬲都有玩... (你諗下第一次版聚,我拎部咩機去)

引用:
原帖由 ZaMaR 於 16-10-2008 22:58 發表

唔係新買架咩???

如果咁計,我以前都有影film啦,DC未通行果時...
呢部係新買...但係我有5D之前係用菲林機ga ma!

引用:
原帖由 ZaMaR 於 16-10-2008 23:12 發表

唔熟呢味野,幾銀?
兩千三

引用:
原帖由 learngod86 於 16-10-2008 23:54 發表
我等窮等人家只能望機輕嘆...........

回樓主...雖然回遲鰦post...但呢兩部機係兩回事鈬架喎...
一部自動一部手動....好睇個人..而家你入鰦35S...我想你因為手動可以多些變化啦...
但佢個估焦要一段 ...
我未買電呀.....

估焦其實都唔大問題(成日有做呢方面既練習,雖然唔知為乜)
粒電就真係唔知點算好...上網話要用625A...

不過冇電都唔係好大問題...咪全手動囉~

引用:
原帖由 learngod86 於 17-10-2008 00:16 發表
咁你點測光???
又估?

用測光錶又帶多舊野出街....咁又失去鰦機仔既意義...
我個測光錶好細... 而且我有個約數,即係..測左一次基本上自己tune到..

發新話題