19 12
發新話題

X2增距鏡

總之就...1.4勁sharp,2就唔得(係唔得!)囉...

引用:
原帖由 Elf 於 26-10-2008 02:04 發表
真係?
我真係吹水ga!
佢用小小白is,加1.4同2都好sharp ga 其實!

才才你有影人咩? post d 相/send d 相來睇下!

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-10-2008 22:06 發表

你誤會了,我指所謂"影人"並唔係你想像中的影model,catwalk,fashion show.....

只係平日影身邊既.."女同學"(但唔係指偷拍,但偷拍也有 )

見笑喇
.....我包埋果d wor 果d model果d我唔信你有得影!

引用:
原帖由 mike-mike 於 26-10-2008 22:26 發表

才才??WHO???

a師兄, 我唔多識人架咋, 加上我影的都係朋友, 佢地都唔太喜歡[拋頭露面]的.

咁唯有係snapshot番黎個d lor, 等一等.

鏡頭方面, 我而家都係用緊50f1.8, 因為係d60所以要mf, 但d60有RF都算OK ...
才才咪同你吹緊果個囉!

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-10-2008 22:56 發表
想問你地resize to 幾多乘幾多架?
我出xanga長邊800囉...

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-10-2008 23:35 發表
Adrian...your future
一無一樣
唔會囉~我一定有頭髮!

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-10-2008 23:58 發表

我就係冇大光圈,所以135L f/2真係而家好想入呢枝
大佬,f/2 wor...呢個價好抵玩

聽完你地意見,或者再下一枝我會入384IS
今日先玩完呢支黎....算啦,你插左apsc,唔長唔短的...一下上300/4啦

引用:
原帖由 m4devastator 於 27-10-2008 00:41 發表

1.135用係aps-c indoor的確有點難度,不過鏡買番黎可以日後上aps-H/FF都有用
硬係覺得135L/200 2.8 II L兩枝兄弟鏡好鬼抵玩,唔買對唔住自己

2.暫時唔諗384等等,係因為想入枝大光圈prime係想影人,另加X2可以打 ...
135你升FF先買啦...佢又唔會走左去...
買支85咪算囉~

Hamlet兄去打J10呢... 有d心動跟埋去tim...

300mm.....真係d 冇咩興趣擁有,但係又想玩下既野呢...

我影相係為左影相ga wor.....

引用:
原帖由 m4devastator 於 30-10-2008 20:54 發表

我意思係揀Canon而唔揀nikon係因為以上原因

你誤會了
我揀Canon係因為可以接mount ja wor...

引用:
原帖由 m4devastator 於 31-10-2008 00:03 發表

話時話,你手頭上有幾多枝鏡玩?
三四支?

引用:
原帖由 mike-mike 於 31-10-2008 01:03 發表
TELE鏡黎講, 384要數P記最輕但最貴, C記最多功能, N記最平.
但去到小白, 就大把對手, 差唔多間廠都有70-200 f2.8....原廠過萬, 副廠半價...
70-200....真係唔知邊支勁wor...講樣就Nikon最型...快應該係Canon?

其實打到"勁"我都覺得自己好低B

19 12
發新話題