16 12
發新話題

[有冇人識用] 呢d係咪叫影樓燈?

[有冇人識用] 呢d係咪叫影樓燈?

我拎左呢支野番屋企...
開左佢,諗住用 580EX 引佢閃啦,點知唔閃,只係識開著黃燈wor...

拆左佢個蓋,入面有呢d膽..
我唔知佢係咪燒左wor..

其實,點用ga? thanks!

佢有個小小燈膽仔樣既sensor ga....  我開住支閃對佢打都唔閃..

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-4-2009 23:11 發表
你張圖load極都load唔到,你比個型號比我地上網睇你支燈o個d掣la
佢叫 Fototech FS-200 Studio Flash....希望你搵到...(因為我搵唔到)

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-4-2009 23:18 發表
http://124.108.104.204/srch/cach ... ;icp=1&.intl=hk

你resize左張相上o黎好過la

here

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-4-2009 23:32 發表
test o個個掣你"禁"落去有無閃??
冇呀...

引用:
原帖由 Elf 於 24-4-2009 23:50 發表
sync制插PC cord, 可以用鴨記牌trigger, receiver有得單買, 可以1射4 (定唔知1射16)
插PC cord? 我唔多明呢...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-4-2009 00:00 發表

唔知佢前面頂o個個係唔係
果粒野似囉,同果d飛燈粒粒子一樣ga

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-4-2009 00:09 發表
有冇線??用線閃唔閃??
冇線呀...

上面果舊野...好似好勁咁...

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-4-2009 00:40 發表
熄model/熄現場燈試一試,唔使好近,有特如奇來的光暗差都會閃,如果係sensor或正常操作的話.
我用過果d,個sensor都係在SYNC附近.
TEST都唔閃,真係有D奇怪......
岩岩換埋fuse,熄哂屋企d燈,test又唔得,閃又唔得.....報廢!?

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-4-2009 00:53 發表
remote係咩來??
唔知呀...我搵極都冇說明書,冇計先拎番來...

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-4-2009 01:06 發表

有冇試過個remote制,因為sensor應該係可以on/off~??
按落去同昇上來都...

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-4-2009 01:12 發表

o my god~~~~~~~~~
閃管貴貴地wo~~~~~~~~
好在唔係我ga je~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-4-2009 01:26 發表
如果係用影樓燈的,canon要將支燈set番做m mode
係ga!?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-4-2009 01:34 發表

用ettl o個d影完出o黎錯ev又錯wb
咪又係唔閃...

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-4-2009 01:47 發表
到我唔明.......??
支影樓燈有CANON ETTL功能~~??
唔係有閃光就觸發到嘅咩~??
我都係覺得係 閃光就觸發 ga...

16 12
發新話題