37 123
發新話題

[討論下] 幫d 女仔買機,買咩好呢....

[討論下] 幫d 女仔買機,買咩好呢....

呢排呢...唔知係咪sem尾,個個女仔都話要買機去旅行...
小弟我又成日俾人問到買咩機好....講緊DSLR ar~

呢排又出500D又有D5000又有E620...部部都5千幾6千..我又唔知叫佢地買咩好wor..
d kit呢, 500D痴線成六千尾..
D5000機身又五千幾, kit又即係接近6k...
E620 kit又五千幾..

其實佢地買左機又唔多會入新鏡wor,一開始,你地話買咩好?
(請放開大家既品牌情意結,理性選擇)
係輕巧,畫質(講緊出來直出既顏色),價錢,鏡頭等各方面入手,一齊討論下!
究竟呢期買咩機,買咩鏡,先係最終極呢?

Thanks~~

引用:
原帖由 101653 於 6-5-2009 19:58 發表

一定要呢幾部選?
提議PKM....

btw....女朋友?
不是女朋友啦...女性朋友呀.....有4-5個以上問我呢d問題... (之前有個我__的買左D90 tim ga...d女仔好有錢ga!)

引用:
原帖由 wester 於 6-5-2009 20:02 發表
我相信這世上未有「終極」這回事。  
不過重有好與不好分......
嘩!! 神的指引!!

引用:
原帖由 ATM 於 6-5-2009 19:58 發表
buy sony
A350D.... 你自己用5Dmk2點說服我?

引用:
原帖由 101653 於 6-5-2009 20:05 發表

a350其實係一部好野黎的....只要唔開高iso的話....
如果佢係a700既NR....已經係一部入門的極極極品了....
算啦..Sony唔考慮呀! 佢地都唔喜Sony...(Pentax都有人識,Sony就冇人想要..)

引用:
原帖由 101653 於 6-5-2009 20:09 發表

下話
咪dok爆人啦~~

其實係我唔想叫佢地買咁舊je...Sony出完350就達哂皮...

引用:
原帖由 101653 於 6-5-2009 20:17 發表

黎緊料啦....佢今年點都放新野出黎....
唔知阿邊個邊個講的

btw....我自己都想整部A700玩....
唔知阿邊個邊個會唔會知道今年A700系會唔會有新野呢??
我要幫佢地買啦...頂多等到五月尾...

嘩...咁多Sony友既....

引用:
原帖由 ATM 於 6-5-2009 20:36 發表

我可以100%話你知唔係
咁叫咩je?

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 6-5-2009 20:38 發表

喂喂,填字遊戲黎架?
Hugo哥...你鍾意啦~

引用:
原帖由 ATM 於 6-5-2009 20:41 發表

AXX0
380?

你有冇優惠先?

引用:
原帖由 101653 於 6-5-2009 20:41 發表

低能/泥坑以外既最佳選擇咯....
低能呢間傻傻地既廠....玩過....冇咩值得留戀....
泥坑佢既頂級中機既價位又唔符合我既RE_文....雖則真係幾好既....阿叔都玩緊老泥鏡....我玩泥坑有鏡借TIM....
最後選擇....都係 ...
其實...自從有左5d之後..真係冇咩邊部機睇得上眼....

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 6-5-2009 20:47 發表
俾d唔同牌子入門機既特點俾佢地選啦一係
我覺得nikon d5000對女仔黎講幾殺食,
有轉mon可以大機自拍不求人。
邊部對焦sharp d、色準d、乜乜function之類…太遙遠喇,玩熟左入門機先再講啦~
唔...其實我就係想討論呢樣野...

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 6-5-2009 21:00 發表

我果然係一個天才
不過冇人掂到呢個話題.... 其實係佢地唔清楚女仔...

引用:
原帖由 learngod86 於 6-5-2009 21:57 發表
俾我就實揀佳能喇....
點解?

把妺先決嘛

你用canon....佢地又用.....
咁佢地咪勁同你"交流"lor....
學神哥你又點醒我!

37 123
發新話題