38 123
發新話題

50D+KIT LENS/A16/S18-50??

我比較buy買500D.....有50d既8成功能,但係又平d...
如果有準專業機情節就上50D la...

鏡....我覺得HSM幾重要....

引用:
原帖由 路比 於 3-6-2009 22:21 發表
如果只係得呢幾枝,我會選A16
不過如果有第4個選擇,用返C記 17-55 f2.8 啦
呢支好好多~!

引用:
原帖由 路比 於 3-6-2009 23:22 發表
不過50D個機身又就手好多o既,而且1秒6.3張又係一個吸引o既地方
我覺得差唔多ja個機身...50D唔大唔細咁,拎出去又唔係,
除非影雀仔/運動...唔係既連拍都係冇用..

17-55....一係就A16囉...不過俾我兩支都唔要...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-6-2009 23:49 發表
呢個時間唔好入50d,個個都估呢2,3個月出60d
我就唔信~ 起碼都年尾...十一二月果d..
重要等埋Nikon出D400...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 3-6-2009 23:57 發表

唔係快成咁掛
咪係囉~~Canon Rumor 都話 fall, D400又未出...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-6-2009 23:57 發表

個個當年都預50d未有咁快出la,結果係點

呢個情況同dc o個邊一樣,g10同dc都可以拍高清,結果又迫住S5.S10兩個range的機出SX1,同SX10
我深信D400未出時60D唔會出...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 4-6-2009 00:03 發表

嫌上年輸得唔夠咩,今次會早d 的
Wait and see...

不過中階真係好雞肋 for 一般用家..

引用:
原帖由 anjhl 於 4-6-2009 00:16 發表
好!就等我幫大家做個總結,就係:60D冇咁快出,我應該買50D
咁......................買咩鏡啊
唔好騎劫我個POST啊
睇銀包做人...

引用:
原帖由 anjhl 於 4-6-2009 00:26 發表
未就係去到呢3個PLAN就夠錢買唔知邊個PLAN好囉
18-55 + 50-250 then... wait until u have money!

引用:
原帖由 anjhl 於 4-6-2009 00:38 發表
景我就一定係影得最多,其次應該係運動
咁會唔會要17-85好D?因為佢有USM,會唔會好過S18-50(雖然佢有HSM)同A16?
THX~~
17-85重衰過18-55.... 18-55好野來ga!咪睇少佢!

引用:
原帖由 101653 於 4-6-2009 09:56 發表
btw
放落50D
A16其實唔算慢得去邊
當然HSM一定比較快啦
重有暗部對焦果個問題...副廠係黑少少對焦已經勁煩..
之前用40D配A16,tokina 12-24果d,一暗少少就拉風箱...

引用:
原帖由 101653 於 4-6-2009 10:54 發表

乜野鏡都係暗位對焦好X煩架啦
唔係ga... 手動一d都唔煩...

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 8-6-2009 03:03 發表

Nikon 24-70 f2.8....
真係...常用wor!

引用:
原帖由 101653 於 8-6-2009 12:27 發表

岩啦
又可以換60D咯
叫佢上1D啦...

引用:
原帖由 101653 於 8-6-2009 12:53 發表

1Dmk4
跟手買套

38 123
發新話題