16 12
發新話題

今次到CANON出招了

7D...........我真係唔知佢想點.....莊家你有冇興趣換機?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-8-2009 02:50 發表
似乎係1同5之間的機
我覺得係xxD 同 1D之間囉...都唔關5Dmk2事...apsc嘛~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-8-2009 02:54 發表

用雙digi4的,佢唔會係d 平機lor,起碼唔似係先la
皮半啦~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-8-2009 02:57 發表

好難講的
一定係apsc...

引用:
原帖由 101653 於 1-9-2009 21:51 發表

我好憎canon
但佢出部咁既野
有d性衝動tim....
你咁血氣方剛...

引用:
原帖由 mike-mike 於 11-9-2009 17:46 發表
呢個價真係好吸引wor, 一邊係sorry的平價ff, 一邊係超高解像的apsc連拍王..., nikon死得...
幾時生過..?

引用:
原帖由 mike-mike 於 11-9-2009 18:26 發表

我認為係d300時期, nikon叫做攞返好多票了~~~
而家睇番...最好既機型都係D80... 重有D40/40x...
D3同D300真係回春藥來ge...不過之後就....

引用:
原帖由 m4devastator 於 12-9-2009 01:07 發表
就好似蘋果啲ipod咁

電子野永遠出新既都係"大件夾抵食"

呢個價錢, 今日有呢個質素呢個功能

呢個價錢, 出年已經又再想換機...

我都係乖乖用好40D算

睇睇下, 7D都唔係好吸引姐; ...
呃自己..

引用:
原帖由 亞龍 於 12-9-2009 01:31 發表
咪係...........................
襯部7D未出,快手放左部40D,袋番少少都好嘛~

引用:
原帖由 mike-mike 於 12-9-2009 08:15 發表

d80真係好野黎, 好balance的一部機, 但當初就係因為個二千蚊, 買咗d60...
d60我個人都覺得好好, 粗用唔肉赤, shutter count都已經就到頂...係時候....
我真係唔知可以換咩機啦而家Nikon..

引用:
原帖由 mike-mike 於 12-9-2009 13:57 發表

追機係永無止境~D300/D300S已經滿足到我了~
我覺得D300好過300S tim..

引用:
原帖由 mike-mike 於 12-9-2009 14:50 發表

何解?
影相方面SPEC上基本上係一樣, 唔覺得邊部會好d wor...
傳聞個q mode同d5000個一樣, 不外如是, 不過自己一日未試都唔知啦.
連拍方面, 我唔鍾意crack機, 亦唔一定會用直度, 所以300s的7fps都係著數d啦.
況 ...
佢個noise好似抹得冇咁勁..上網睇..
不過WB好似準左d....但都係覺得D300好d!

引用:
原帖由 m4devastator 於 12-9-2009 19:45 發表

叫莊家咁做仲好啦

佢叫個model簽個名上部機度都未必有人肯買佢啦!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 12-9-2009 23:42 發表

個快門數咁多都唔會有人要la
5D測唔到...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 13-9-2009 01:22 發表

software ma
都唔得..

16 12
發新話題