38 123
發新話題

廢人廢技術用廢機唔唔帶腳架挑國金機

引用:
原帖由 路比 於 7-9-2009 02:34 發表
我今日都升級左枝腳Manfrotto 190XPROB + Gitzo G1178M
190xprob fans!

不過我開始嫌佢唔夠穩陣,又重....
用緊個三維頭,好鬼好用呀個804RC2...但又開始唔夠負重...
有錢真係上炭腳...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-9-2009 20:20 發表

man 記好似今年會有新腳出
我之前電腦展見支055賣五百幾...我果刻真係差d失去理性買左... 明知自己唔會肯搬,但係又好正wor個負重...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-9-2009 23:14 發表

o個時其實重有一支新野ga
新野?

引用:
原帖由 路比 於 7-9-2009 23:13 發表

同款計,炭腳仲唔夠穩

早知咁平就入去買啦
055真係...搬唔郁..
而家成日揹住支190xprob配Hasselblad,真係.....

引用:
原帖由 路比 於 7-9-2009 23:49 發表
DEL
佢果支成2.幾kg GA!

引用:
原帖由 路比 於 8-9-2009 00:14 發表

比肥花個網厄左添
2.4kg 加埋個頭,重過部機
重要揹出揹入...

引用:
原帖由 路比 於 8-9-2009 07:32 發表

話晒都成萭幾蚊野放上去,你敢唔敢1K買枝話自己可以負重10kg 既大陸炭腳先
我就唔敢駁啦
Carbon腳都唔係好信ga ja...一買就要買gitzo...

引用:
原帖由 路比 於 8-9-2009 14:43 發表

g嫂個lock緊係正啦,
不過man記個lock用起上黎好似方便d,而且佢都有工具比你教
我又唔覺得要比多幾千買g嫂,你成日出外工作,用g嫂好似串左d,比人白眼偷左就傷lor
買man記算啦,至於炭定鋁......
睇你多唔多搭架啦 ...
我覺得莊莊佢成日要同人搶位,同人撞下撞下,買支鋁合金既好d...炭仔始終都唔係太適合粗用...
g-lock 阿數字人話入面係一塊紙皮..我其實都有d淆底...但如果講波頭三維頭,好似兩隻牌子都唔算最好?

引用:
原帖由 亞延 於 8-9-2009 23:43 發表
咁大家都係覺得man記好???
聽你地咁講我都打算買鋁架了
除左果隻190pro仲有邊隻ok
man記個感覺hardcore d je...之前用Benro果d金屬腳,d塗層好鬼國狗質地嘛~(5百幾蚊支果d)
鋁架同炭腳,睇大大你肯唔肯揹ga je~~

如果買man仔,去尖咀天長啦~190都有好幾隻,唔一定要買pro既~

引用:
原帖由 亞延 於 8-9-2009 23:57 發表

因為我真係菜鳥....所有可以既話有無網址或圖片俾我睇睇先,唔想去到一係俾人水,一係打返十條蕉返屋企
萬分thx~!!!!
http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/bypass/lang/zh/pid/1799
Man仔個網慢到嘔...去一轉尖咀同天長個阿姐吹下水算啦~

引用:
原帖由 路比 於 9-9-2009 00:27 發表

去天長個網睇仲好啦
http://www.tincheungcamera.com.hk/
見到d gitzo 4節炭腳既價錢真係...

其實....Induro即係Benro....只係打過個名賣去外國....昆你d錢....

引用:
原帖由 路比 於 10-9-2009 01:37 發表

夠買MAN記啦
買支190,影相實穩定~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 10-9-2009 23:59 發表

唔係碳腳的應該唔會過2k
係碳腳既一定要2K....

引用:
原帖由 路比 於 11-9-2009 00:35 發表

你拎過上手未 你放咩器材需要12KG負重呀
除非玩8x10...唔係我都唔會買...

38 123
發新話題