發新話題

CB問完,到我問.....腳架!!

引用:
原帖由 louisli 於 10-7-2008 00:34 發表

都可以
搵返本catalog啦~
比你試下第一代Carmage 630有幾輕
我有catalog a~

引用:
原帖由 louisli 於 10-7-2008 00:40 發表

我本係99年架喎
我果本新ga...簡體~

啊...我聽日去樹仁interview...祝我好運...(完全off topic)

考完啦~~

ATM哥重未出現過...

頭先睇左d腳...係尖咀天"長"....佢話自己批發既....Man仔190XPROB 都不過係$850.....
Velbon......4系定5系...都已經千四....

佢有支190MFV連波頭,賣千九.....碳的....但係負重得4kg.... 呢支真係輕....

only腳的話,190鋁 同 645差唔多重....都係重4少少....不過 6仔 真係好高....

大家點睇?

重有....頭,我買咩好?

引用:
原帖由 Francis 於 11-7-2008 09:37 發表
小弟用緊 Man仔190XPROB  同 055 ,

重係重D, 不過信得過ma

btw...世上無最好ge 商品, 只有最 fit 的.
找只適合的就可以
師兄用咩頭?

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 11-7-2008 13:06 發表

佢己經好玄咁答左你應該用咩頭
有咩!?

嘩...我頭先去 DC飛花 check下....天長賣850,佢賣1000...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 11-7-2008 21:19 發表

賣咩???
190XPROB....

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 11-7-2008 23:24 發表

乖乖地買碳吧啦
Velbon....麻麻地 ja wor...佢個鐵Au 真係好核突...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 11-7-2008 23:45 發表

請容許我難聽d講...

你比幾多錢出黎..咪買咩質量貨囉..
又要馬兒好...

就好似一部D300..就點都唔會有D3既質素比到你..
所以我諗緊190....寧願重少少,好過見到個舊反光鐵...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 11-7-2008 23:50 發表

既然心有所屬..咁又唔去馬..

不過我建議係將兩支腳拎下上手感受下先..
行長途果陣重果少少可以變成辛苦多多..
我拎過對比了~ 重兩隻都試埋加頭後既重量...(天長既二樓阿姐好好服務,但係d人話間野串,我都唔明點解)
Velbon係輕d...不過..... 我對佢既組裝...好擔心...唔怕佢d 碳,怕佢d膠...
Man仔加左三維真係重...不過,加波輕d....不過!!! 唔知點解而家冇 141RC賣...得 804

by the way....我買左Nikon x Millet 腳架袋...勁抵!

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 12-7-2008 00:01 發表

你講夠未
人家開心嘛...重有條迷彩色Nikon海綿頸帶....

發新話題