發新話題

[此乃發夢post] 前幾日傾左20分鐘電話

引用:
原帖由 Elf 於 11-8-2008 23:26 發表
影人? 我淨係帶35+ 小小白+ 燈, 夠晒.
35!? 又提 35!!!

引用:
原帖由 Elf 於 11-8-2008 23:30 發表
立體感又強.. 又有空間感.. 無解啦.. 仲抵玩過原裝canon..

http://cgi.ebay.com/Leica-35mm-2 ... QrdZ1QQcmdZViewItem

1粒 ...
咁貴既!?

引用:
原帖由 Elf 於 11-8-2008 23:33 發表
35mm奶頭你想點
M鏡35/2要成7千幾蚊呀
...我做野先啦咁

引用:
原帖由 Elf 於 11-8-2008 23:41 發表
我地姦左樓主post
聽說出Leica CL digital.......唉,又係遙不可及...

唔係呀...我地好認真答問題ga...答完,幫樓上置頂 ja ma~
都係果句...
混三元(17-40+24-70+70-200)加Metz燈加定焦(隨意)

引用:
原帖由 101653 於 11-8-2008 23:50 發表

請姦....

講真....佢如果真係買既唔會貴就唔買....
佢唔買既我都吹佢唔脹....咪臨下自己發夢有D咩囉....
比人反口一次就算架啦....佢都反左我N次口啦
你叫我再信多佢一次??....SORRY....冇可能喇....
你想 ...
諗咁多做乜~? 佢買咪買~唔買你又吹唔漲~梗係諗買咩先啦!開心左先嘛~

混三元!混三元!混三元!混三元!混三元!混三元!混三元!混三元!混三元!

引用:
原帖由 101653 於 11-8-2008 23:53 發表

入到相機鋪....見到D相機同鏡頭....

"唔該同我將呢行同呢行包起佢....果邊果位先生比錢"

-完-
咁去金鐘太古廣場果d啦~~果度多 Leica...

引用:
原帖由 高!高!高! 於 12-8-2008 00:02 發表

買二手,買低級d o既機種鏡頭,借機邊玩邊儲錢買,
學影相個個都係咁嫁啦,135就話買到,
120/4x5果d點買最好最新最靚??
有得用,用到,學到先啦,功作需要之後再算啦.
我睇完有d後悔..

引用:
原帖由 高!高!高! 於 12-8-2008 00:18 發表

何解??
好似話埋自己咁...唉...而家一支鏡都好鬼滿足..我都用唔盡...

個討論去左咩方向...

引用:
原帖由 Elf 於 12-8-2008 00:47 發表
phase one新FF
此FF不如彼FF...

引用:
原帖由 Elf 於 12-8-2008 00:49 發表
根本就係
adrian兄係咪買碌35mm ?
買屁..

引用:
原帖由 Elf 於 12-8-2008 00:53 發表
咁呀....
1ds3
1d3
16-35II
24-70
70-200/2.8 IS
100-400
135/2
TS-E 24
TS-E 45
TS-E 90

thats about it
Micro呢...

引用:
原帖由 101653 於 12-8-2008 01:19 發表

正正就係我想打破DC既限制先想上DSLR....
既然D專業攝影師咁唔歡迎....咁算啦....呢個TOPIC OFF左佢我地唔講喇....
我連影相既資格都冇阿....
最憎你隻野悔氣..大家好聲好氣講你就係要拉倒..
你成日扮哂自卑但又要串串貢..成熟d啦!

引用:
原帖由 Elf 於 12-8-2008 01:25 發表

( )
咁係呀嘛! 又唔係拎你黎講笑,大家係度分享,做咩搞串個party先...

引用:
原帖由 101653 於 12-8-2008 01:29 發表

我係串牙....我不嬲都話自己串....
咁又點??你咪唔好聽我講囉....
好聲好氣講??佢講到我好難好聲好氣聽囉....
唔係扮自卑....我講既冇人會聽....
我可以用邊個講??
我同我老豆講野你知係點??
我阿麻聽老豆 ...
咁你應該証明俾人睇,而唔係悔氣..
你都出得聲囉,即係証明你唔gur人地啦..
與其你單打人一句兩句,點解唔做d野出來收人皮? 點解呀?
你而家係咪做唔到先? 唔係呀嘛! 咁怕咩人講je! 出招做低佢啦!

發新話題