發新話題

Canon G10 - Adrian熟練度提升 + 試機 + 任插場

Canon G10 - Adrian熟練度提升 + 試機 + 任插場

用開Canon既Powershot S80...一下子有部G10俾我玩下..放學,行番屋企時咪影下囉~6點幾...
真係差好遠,多左防手震,部機又重左,noise又唔係太高,夜拍冇難度!
以前zoom都唔敢zoom,怕震...而家zoom盡可以光圈4.5,加埋防震,1/5都掂掂地!(車房阿叔果張,果張重crop左)
不過我d相好爛,都唔預大家會講d咩...因為貼xanga順便link ga je..

工具

車房叔叔

七彩斑斕的牆壁

屋企既外牆

原來得4張..都係唔好叫圖片分享好d....感覺上

個個都係講部機.....影果個死既...

引用:
原帖由 Elf 於 5-12-2008 00:31 發表
你下次應該改topic做 "Adrian - 熟練度提升"
咁真係灰到震wor...

引用:
原帖由 Anaemia 於 5-12-2008 00:30 發表

講真 , 可能我唔識影相 , 我真係唔覺啲相靚.........
真係多謝師兄提點!

引用:
原帖由 101653 於 5-12-2008 00:46 發表
第一張.....平凡.....試試低抄那版工具看.....

第二張.....架車過於吸引視線.....比主題的車房叔叔更搶眼.....

第三張.....完全顯現了Canon G10的變形控制有幾"好".....

第四張.....係你ISO太高搞到有雜訊定 ...
變形控制..? 斜路梗係咁ga la..?
真係有個網wor...第一同第二我真係O嘴

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-12-2008 01:14 發表

第三張都算係好,個檐篷都係有d 曲ga wor

而且王子又無講用wide or zoom 左,g10 28mm的落番dslr都係差唔多
wide ga

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-12-2008 01:18 發表
第一張我比教buy d 張相的佈光好好,工具d影好似複製左多一件掛左o係牆上面
感謝!

引用:
原帖由 louisli 於 8-12-2008 17:54 發表
其實你話無咩noise咩,我又見到有noise喎,車房果張,個車頭蓋暗位都夠明顯
DC做到呢一步,好好ga la... iso 800 wor..

引用:
原帖由 Elf 於 8-12-2008 21:35 發表
其實所有相都suppose 再de-noise架啦... 真係靠粒DIGIC 4去除noise就算.. 跳樓啦
大粒CPU唔用.. 所以有時 "DCHXME" D人諗野好過癮, 一定唔可以用電腦de noise, 因為會無左細節~ 又唔諗下你出JPEG又好RAW又好NR都imp ...
而家根本咩都係數據...果d咩直出手然真係傻仔一樣

發新話題