發新話題

O記MICRO 4/3 6月15日發表!?

引用:
原帖由 路比 於 21-5-2009 17:19 發表

可以40-150架,不過你會唔會買丫
哈哈好難講!
因為直入光既關係,其實O記買最平既鏡都靚過其他廠..有咩所謂!

引用:
原帖由 HunterX 於 21-5-2009 17:07 發表

原來係咁...
所以,如果係olympus度買支70-300,出到來即係....140-600,光圈重要只係5.6,你係Canon/Nikon要做到咁...

引用:
原帖由 路比 於 21-5-2009 18:11 發表
岩岩睇晒d野,o記都有3個方向可以行
玩晒貴野
e-3/e-30
fisheye, 12-60, 50-200, 50macro
$30k左右

平玩
e-620
9-18, 14-54, 70-300, 50macro
$20k左右

我o既最平方案
e-520(2手)
色盲10-20, 25, 70-3 ...
其實可以再貴d ga wor~!

E3/E30 + 7-14 + 14-35 + 35-100 + 90-250 + 50 macro...+EC-14!

引用:
原帖由 louisli 於 21-5-2009 22:33 發表

E1唔好嗎?
E1好呀...可惜舊了...

引用:
原帖由 louisli 於 21-5-2009 23:07 發表

top model無分舊唔舊的
始終像素,介面,速度都..... 雖然影出來都係咁驚豔..

引用:
原帖由 louisli 於 22-5-2009 00:23 發表

數碼又真係...
唔似得菲林咁,淨係像素都令你脫節
以前F5, 1N, Dynax 9 龍頭位穩打穩扎
唔洗咁貴啦,EOS 3,F3呢d舊少少,次一級都夠玩啦!

引用:
原帖由 路比 於 22-5-2009 00:52 發表
我部老過我o既 Minolta 機械機都仲好好玩,不過菲林貴
8蚊筒富士...

引用:
原帖由 louisli 於 22-5-2009 21:37 發表

淨沖+scan囉
其實咁樣玩一排,真係慣左...都係一餐午餐je,一兩星期先一次半次...

引用:
原帖由 路比 於 22-5-2009 23:20 發表

都係一個方法,不過今時今日呢個即食年代,拎得菲林又要拎多部數碼,而且有時要等影晒一筒先可以去沖
我既解決辦法係.....買多幾部機囉~一部影d一部影d,日日換機...咁就好搞笑ga la沖果時!

引用:
原帖由 路比 於 23-5-2009 02:30 發表

咁筒菲林咪ja係會keep係部機o既時間仲長
最長果筒係一年...開番覺得好有趣XD

引用:
原帖由 HunterX 於 24-5-2009 04:33 發表

我試過超過一年......
之後出來好似Kinda出奇.... "咩相來ga呢張!?"

引用:
原帖由 路比 於 3-6-2009 10:14 發表
http://43rumors.com/
有"手稿"

Possible specs:
- 12 Megapixel
- 100-3200 ISO
- BodyIS
- 3.0 LCD (no swivel) with new impr ...
唔係掛?

引用:
原帖由 路比 於 3-6-2009 21:11 發表

咁入部4/3止下痕先啦
G-1....

引用:
原帖由 learngod86 於 3-6-2009 22:03 發表

記得報料
我係拎部 mju ii去登記做會員ga...你都有olympus機ga~!

發新話題