27 12
發新話題

Nikon D700登場! FF演義開波啦!

引用:
原帖由 Elf 於 5-7-2008 13:08 發表
好過到時佢出左你要補個價仲大. 就算你唔洗upgrade,  依家賣左佢先, 到5D2出左再買番部5D, 你都有賺
又好似係wor.....不過....我又唔想突然冇機用...

都係算啦....唉.....到時買番部一樣既,咪重灰....

引用:
原帖由 Elf 於 5-7-2008 13:28 發表
或者買部1ds玩下  玩完你唔會賣番出去買5D  我保證..
.....1D mk2n 我都買唔到啦...

倒不如玩到5D2出完減價,到時再買吧啦... 反正我要部機係影相,唔係拎來威...

引用:
原帖由 Elf 於 5-7-2008 13:39 發表
我講緊1Ds喎, 萬2蚊左右咋嘛..
.....咁大部...

引用:
原帖由 Elf 於 5-7-2008 14:48 發表
1仔手感喔
我寧願輕d....希望5Dmk2 9月先出...等埋Sony...到時佢俾Sony同Nikon夾,一定會平少少...
咁一年之內,一定會降價..

引用:
原帖由 高!高!高! 於 5-7-2008 15:04 發表
唔係剛剛買咩??
咁快放??
係囉...我都唔多想放...
即使新機有幾多好功能都好...即使5Dちゃん有幾多缺點...但是,5Dちゃん就是我的5Dちゃん呀!
即使好快我就會後悔....好快就會羨慕人地既新功能....但係,我對5Dちゃん的愛是不變的!

引用:
原帖由 高!高!高! 於 5-7-2008 15:19 發表

差左果個價,買多支鏡好似仲好,
機年年都有新,邊追到,
多支鏡,多支燈,玩都玩得多D效果,
機又做唔到D咩.
其實我想Canon出新燈多d.... 430EX-II又未出...

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 5-7-2008 22:25 發表

我不信
到時就會話....."我地...起碼有愛過呀..."

引用:
原帖由 Elf 於 5-7-2008 23:43 發表
下? 出左一排啦喎...
呢支wor!?
七月尾嘛....

引用:
原帖由 Elf 於 5-7-2008 23:53 發表
不過用過N記燈再用C記就想死... 所以我用metz
唔諗 580...因為唔想俾咁多,平時少要用閃,有43GN夠...
唔諗 580 另一個原因....因為想要Metz 58多d...而你又有用,你可以毒我了...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 5-7-2008 23:56 發表

無話蝕唔蝕既...唔通5d2出左..5d就會影唔到相?
唯一肯定5D2出左會有既好處,就係.......果部新,呢部變左舊...
Canon d 野講唔埋....乜都係等佢出左先知...
看那 1dmk3 新出果時,對焦系統的問題....

引用:
原帖由 Elf 於 6-7-2008 02:30 發表
枝Metz 58?
無野架...
色溫準到七彩
輸出準到九彩
非常之好用喔
會唔會有d野唔可以好似原廠咁....? 大家一樣價,我真係要諗諗佢...加上我唔識用閃...

引用:
原帖由 Elf 於 6-7-2008 03:50 發表
係好多野唔似原廠咁...
唔似佢咁唔準..
唔似佢咁差..
唔似佢咁廢...
係手功唔及580EXII好
無QD mount同防水滴(你又唔係用1仔喎 )
其他野...metz好十四萬倍
我都係一步到位, nth-> metz 58
依家發覺唔 ...
.....你買幾銀?
最怕番來唔識用....閃...

27 12
發新話題