發新話題

相片光點問題.........

買過部啦! DC仔,而家一千蚊鬆d有部啦~唔怕舊model的話...

引用:
原帖由 undefined 於 5-7-2008 01:47 發表

我想知係咩事
同埋有無software可以 執返好果d光點位
當入左野囉....執,我唔識wor~

引用:
原帖由 undefined 於 5-7-2008 21:02 發表
同埋我想問下依d'光點'正確黎講叫咩呢?
我怕到時上到去唔識講
小UnUn死光......?

唔識咪去哂一兩張俾佢睇囉....

引用:
原帖由 undefined 於 5-7-2008 22:45 發表

.........
同埋仿制印章工具同修復筆刷工具有咩分別?
今次Grad din d 相唔用Photoshop搞返掂佢比人斬死都似
我唔信其他人會咁倚靠你d相囉....

引用:
原帖由 undefined 於 14-7-2008 15:42 發表
o岩o岩Sony打黎
佢話d 光點係空氣入入d塵反射,並唔係Lens表面痴左塵
更唔係部機入左塵(佢話如果係部機入左塵,會係黑左果到)
但佢同時發現我部機有d 線氧化左.......
佢話索性成組CCD,底板線路同埋個Lens一 ...
公起....

引用:
原帖由 undefined 於 14-7-2008 15:56 發表

其實底板線路氧化左有咩問題?
同你個腦生左鏽既問題一樣....掛

引用:
原帖由 undefined 於 14-7-2008 16:11 發表

講真有咩影響?
電子野....咪即係d 血管有事囉...d訊號傳唔到...咁掛

引用:
原帖由 高!高!高! 於 14-7-2008 22:40 發表
點解dc仔先有這問題(塵),dslr冇/好小出現??
因為DC仔個鏡筒成日伸出伸入,加d人唔疼惜..?

引用:
原帖由 101653 於 15-7-2008 01:26 發表

斷估DSLR唔會擺褲袋"取暖"幾粒鐘...得閒囉出黎影掛
DSLR用家都會一定程度咁保護自己D器材(因為貴)(相機袋都會買個啦)
DC仔真係影完擺埋一邊/插番落個叉電座度...
有幾多人真係搞個防潮箱放部DC仔入去丫... ...
我部DC而家係防潮箱...
我買左支 lens-pen 去擦鏡頭...

引用:
原帖由 101653 於 15-7-2008 02:05 發表

你係為左部DC而買定係DSLR先 ??
你買DC仔果陣買埋呢D野我無話可說啦...
最少我係D唔打理自己部DC既人...根本買DC果陣諗都唔會諗買呢D野
果套細lens pen...係呀~

發新話題