發新話題

Canon 6部新機

嘩正! 出S90! 部S80後繼有人!  好想放左部g10呀!!!

引用:
原帖由 seals 於 20-8-2009 00:38 發表

HOW MUCH 先!
睇下出來S90幾多啦...而家放都係我有so je...

引用:
原帖由 joey 於 20-8-2009 01:11 發表
S90好似好正咁wo!

估計要幾$$ar??
$429美金,來到香港咪兩千六至兩千八囉...

引用:
原帖由 101653 於 21-8-2009 04:04 發表

X膠能囉
谷唔起個ISO
個MON細左就係為左轉轉MON
我知你唔鍾意Canon d DC仔...不過其實用落真係幾好ga....(G11無視囉不過)

引用:
原帖由 101653 於 21-8-2009 13:00 發表

個Spec仲差過上一代
最多呢度扣d果度嬴d都係打個和
點樣唔無視阿
下其實我覺得佢降像素係好開心既事..spec我都唔多緊要....我係唔鍾意佢個轉mon整細左個mon本身...
用開G10...話就話有hot-shoe可以用閃,但實際插左閃出到來又勁肉酸..
高像素俾到我既野唔係可以放大d相...係多d noise...
不過你講部機硬唔硬...我會同你講...硬,硬到PK!我老豆係青島參觀隻俄仔潛艇,由上層趺落下層,部野飛落舊鐵度都冇咩事..係lup左je..
用番我用左4年既S80來比,我都係鍾意部舊s80多d...而家出後繼機,都係S系吸引d...輕巧,多功能,而家重有埋大光圈同低像素...

Canon都唔係好賤je..講賤應該講日本人本身對科技野既出口心理都夠哂賤..
而家d CMOS技術...9幾年已經有哂啦..對焦技術...好多年前有哂N十點對焦..
佢唔賣俾你...都...好合理既...冇咩邊個牌子唔係咁囉老實!

我都係信d舊野..冇自動對焦冇ED冇APO咩都冇就唔洗怨佢有咩不過又做唔好咩野.... 玩番pin-hole先..

發新話題