發新話題

又捐錢,,,,,,又五千萬....你地點睇?

下? 咁俾五千萬都嫌多? 我嫌少tim a....

算啦你地繼續自high la...

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 13-8-2009 23:08 發表
捐錢係應該
我都覺得岩

但唔該問下香港市民先
再唔係就政府搞籌旗
鍾意就捐唔鍾意就唔捐
而家都要等立法會批...

其實五千萬.....真係咩都做唔到ga wor...
街邊整個工程都幾百萬, 做番十幾個就用哂舊錢, 買多兩件機組又已經係度...
五千萬je....真係咁緊要咩?

引用:
原帖由 m4devastator 於 14-8-2009 00:01 發表
而家港府下巴輕輕,話五千萬就五千萬

總之下次香港經濟再差, 政府再勒緊褲頭荷包減工務員人工,減褔利, 裁員時

你地唔好怨...唔好五十萬人上街
養少幾個你地呢d資助大學生就夠啦~ 一間你地d大學洗幾多錢一年...教埋出來d人....

引用:
原帖由 於 14-8-2009 00:12 發表

投放資源多 唔代表有回報 排名既野虛名黎姐 用唔同準則去排 有唔同結果...
果d拎grand-loan讀書,之後日日skip堂唔交功課呃學位既....
年年拎左政府撥款但係一定用唔哂,年年係度換傢私,d野用一年半年就送去堆填區既大學...
回報? 等緊...

引用:
原帖由 於 14-8-2009 00:25 發表

...希望呢d人唔係佔好多...唔係既話..拎d錢去燒煲糖水..起碼都有碗紅豆沙食...
果d越好名氣既大學,越多呢d人... 不過d大學本身都...根本就係一個越開越大既水龍頭...

引用:
原帖由 kimkileo 於 14-8-2009 01:42 發表

唔食紅豆沙.....煨蕃薯得唔得...
最怕屎都冇得你食...

引用:
原帖由 mujiadam 於 14-8-2009 01:58 發表

北好似好D WOR....
不過見到台南既民眾,心都酸埋
望住電視影泥石流果條村..上網睇埋直昇機救起個阿婆個樣....

發新話題