發新話題

有關7d功能

引用:
原帖由 路比 於 25-9-2009 01:43 發表
我都係覺得CANON太小對應APS-C o既好鏡頭

我睇到佢做法就係用一部好正o既aps機身引你落答,不過就冇對應好鏡
你想要好鏡又有埋全天候功能就引你用L鏡,
到你發現L鏡焦段係APS機上面唔好用o既時候,佢會引你上FF
當 ...
係傻既先同佢玩ga je...唔通真係追佢d product?

引用:
原帖由 路比 於 25-9-2009 01:46 發表

家門不幸,我家中老頭子正是
同佢三擊掌自己走左去玩O記啦你已經...

引用:
原帖由 路比 於 25-9-2009 02:05 發表

我覺得要全天氣可能真係唔太多時候用到,不過最起碼入塵會小好多,你都唔想比7千蚊買枝鏡返黎用2個月就變左吸塵機架,
雖然入塵對張相都冇咩影響,不過我就好介意呢樣野,

而且我真係會拎部機上山下海,之前用KM D5D ...
你都係等E4/E5 la?

引用:
原帖由 路比 於 25-9-2009 02:26 發表

等緊,聽講10月尾O記有野發布

O記貴極有限,
以依家黎計E-3,12-60,50-200,FL-50R 就算加埋枝8mm魚都係30K多小小,已經有晒我想要o既野啦
我覺得o記係抵tim la! 50-200呢d唔在講啦~12-60又係好野,加多支7-14,另外要埋50macro...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-9-2009 02:35 發表
佳能全新 1,800萬像素 EOS 7D新世代中階數碼單鏡反光相機
Dual "DIGIC 4"極速優質影像處理 手感觸感美感全方位完美攝影新體驗
佳能宣布推出全新EOS 7D新世代中階數碼單鏡反光相機,以頂尖影像處 ...
大哥我盲左..

而家出呢d新機一下子就賣清光...我好想要部G-1/GH-1囉突然....又唔見會咁平..

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-9-2009 01:32 發表

佢真人係

你個小佳佳,好快d 開個個ac,唔係星期一o係公司你就大鑊
哦...原來係佢....

引用:
原帖由 莊家 於 26-9-2009 01:55 發表

多多指教~~
你死得...

http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=244&t=1246256
台灣有人轉貼左香港某大_站的7D同5D2對比..

http://bbs.fengniao.com/forum/showthread.php?t=1363576
祖國蜂鳥網有埋同各牌機對比tim...

so far...都係像素低d好...

我想知幾時先出番45點對焦...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 27-9-2009 02:49 發表

發夢o個時
十年有多既1v已經係45點...而家數碼完頂級都係45點...醒醒吧 Canon!

引用:
原帖由 HunterX 於 27-9-2009 04:20 發表

人地唔係科研機構, 係商業機構... 醒醒吧 Adrian!
我用緊手動對焦,我有排訓...

引用:
原帖由 HunterX 於 27-9-2009 04:39 發表

手動係男人既浪漫... 唔醒又如何?
手動影唔到女仔... 又冇朋友...

引用:
原帖由 HunterX 於 27-9-2009 14:22 發表

咁要睇下係咩女仔同咩朋友喇...
你話呢...

發新話題