發新話題

O記MICRO 4/3 6月15日發表!?

引用:
原帖由 HunterX 於 19-6-2009 01:05 發表

用14-42影既?
對焦好大聲......
係呀....

我用ACDSee來開EP-1既圖,由iso 100到1600,的確係差距唔大,加可以接受,再上到3200果d就唔好講啦!
但係個問題係....
點解iso 100同400,以至去到800,d粒粒都係咁衰,d細節都係咁少,都唔覺越低越靚既?

引用:
原帖由 HunterX 於 19-6-2009 03:02 發表

我o係唔記得邊度睇過, 係setting既問題。
等我去搵搵先...
希望佢係啦...但係以佢既價位,我會考慮番G-1,或者要輕便買Sigma DP2算了!

引用:
原帖由 HunterX 於 19-6-2009 03:32 發表

G1好似兩頭唔到岸...
我而家最大問題都係個LCD姐... 其次係無EVF...

都係睇定D啦~
你睇ja~~ 我都係對佢既image-quality好有質疑...希望出firmware改善啦

.....各取所需啦!

你兩個咁叉認真做咩...

引用:
原帖由 HunterX 於 20-6-2009 00:38 發表

我是被逼的!(國語)
河蟹啦兩位!

我已經諗緊買DP2了... 分期24個月,番到來唔岩二手放當租機....

引用:
原帖由 learngod86 於 26-6-2009 14:53 發表
.....rich boy..
DP2 2nd hand not too expensive......wor...
... no $$,分廿四期供....點買二手呀rich man?

引用:
原帖由 HunterX 於 26-6-2009 15:24 發表

下次出黎借黎玩下丫~~~

一期幾多?
我都要去睇下先再算... 我都未用過credit card....
我諗預一個月三百內掛

引用:
原帖由 路比 於 26-6-2009 17:24 發表

dp2慢喎,二手價又唔高,諗清楚呀~
Foven X3在呼喚我

5千4蚊...

我今日拎左部DP2上手....我放棄左

引用:
原帖由 路比 於 28-6-2009 01:38 發表

HAHA,明智決擇
你頂唔順邊方面??
個mon....同埋部野好膠... 重有我冇錢...

引用:
原帖由 101653 於 28-6-2009 01:48 發表

係囉....插值囉....

同埋我有時影模型(產品)or幫學校影相(籃球/歌唱比賽等等)
一係就微距一係就長炮
點都想要個防震同連射快少少
所以最後都係選左A700
(主要原因係因為我想買鏡頭既RANGE : ...
成成做緊 package, 連 16-80 zeiss 9k幾 wor?

引用:
原帖由 101653 於 28-6-2009 02:08 發表
E家仲度緊點買鏡好:

plan 1)

KM 28-75 2.8 (D)
完完全全一支龍仔COPY....但用KM coating同圓型光圈頁

KM 75-300 4.5-5.6 (D)
即係SONY E家支KIT....買KM既原因係因為SONY果支樣衰易有塵&難清潔....呢支都 ...
點解要24起既?

引用:
原帖由 HunterX 於 28-6-2009 02:10 發表

個mon同EP-1 一樣, 23萬像......
拎上手個感覺重差...好似用緊4年前d 大陸膠DC咁...

發新話題