發新話題

朋友隻551(G&P)紅點不幸被射爆前玻璃…

朋友隻551(G&P)紅點不幸被射爆前玻璃…

朋友隻551(G&P)紅點不幸被射爆前玻璃……請問各大佬…其實有冇地方可以整…自己有冇可能整呢?…thx...

引用:
原帖由 dickson688 於 7-4-2014 17:03 發表
自己整到..但要小心電線
我之前試過自己換
呢位師兄可唔可以過兩招嚟…個朋友買咗冇耐…好慘猪…唔該唔該…

仲有冇師兄有計…或教學分享下…thx

膠片得咩…ok thx 我叫朋友試下…唔得就緊係買個隻啦…無謂浪費咗佢姐…佢買返嚟用唔夠三次…

引用:
原帖由 loveless 於 8-4-2014 12:24 發表

膠片係得的,只係原裝塊鏡有弧度,亦有基本鍍膜濾走外間光波,換膠片視差同光度表現會大打折扣
哦…thx man…而家最大問題係唔識拆支鏡…

btw…熊兄係米真係50米中鏡面架…幫埋我整吖pls…我唔洗中j中lin架…中人得架啦…
估唔到個貼變到甘有趣…哈哈

引用:
原帖由 loveless 於 9-4-2014 15:23 發表

條片雖然唔係教拆鏡, 但睇完大概會知電子野係點走,
因為就甘睇外觀, 似乎要拆得幾盡至去到塊鏡
https://www.youtube.com/watch?v=mnzWKCuxpHo
Oh thx man..

To sovietarmy2012...明顯係黑社會嘅錯啦

引用:
原帖由 loveless 於 9-4-2014 21:35 發表

其實...我係...曲線..勸你..唔好...整...
其實。。。唔洗。。曲。。呀。。直接。講。。米得。。囉。。 anyway thx..

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-4-2014 22:07 發表
點揾鏡片?玩具鏡?

光學ge野吾係咁簡單ga wor
Copy嘢…反射式…拆咗爆咗個件玻璃…就甘安返亞加力唔知work唔work呢…

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-4-2014 23:06 發表

我超!

Copy嘢買過個算啦!何必浪費時間呢
哈哈……我諗個朋友買就買緊架啦……只不過真係用咗兩三次甘大把…係得玻璃爆其餘新嘅一樣…睇下有有D冇甘麻煩嘅方法搞甘解姐…環保呀麻…

引用:
原帖由 dickson688 於 9-4-2014 22:59 發表

唉見係你..100蚊放個膽比你啦 你自己拆
哈哈…多謝師兄先…等我問下個fr先……你甘得意有個多咗嘅膽嘅…

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-4-2014 23:37 發表
2手區汁番60蚊啦x2

仲以為5頁長篇大論又射程50m+凹兄答嗲係講真野添,呢鋪我七到冇朋友
唔七唔七…一D都唔七…冇事嘅冇事嘅……

發新話題