發新話題

[認真] 煨番薯母女遭檢控 200人圍觀求情

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 26-1-2009 20:37 發表
年初一, 基本上, 街邊泊車都唔會抄牌, 警察叔叔有「人情味」喇掛?

但係無事就好地地, 但係大吉利士講句,
某大廈火燭, 雲梯車無位泊, 燒死人,
大家就話警察叔叔做咩唔抄牌呀? 去左蛇皇?
老實講句,年初一大把呀SIR 抄牌,我親眼見的(本人立場不是認為警察不對)

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 27-1-2009 23:35 發表

不如我改改個版本, 借題發揮?
如果你係一個軍裝警察, 行單咇,
遠處見有一個大肚婆,
靜雞雞偷左面包舖一袋排包,
急急腳走左出店外,無人見到
你又會點做?

職責上, 見人犯法, 理應上去捉佢,
而且捉 ...
如果係用呢個文章同捉60歲伯伯一齊去討論,我都會話要拉佢地,不過小弟執著於手法問題,個大肚婆偷野,會唔會飛身過肩摔低佢先,冇必要LO

引用:
原帖由 101653 於 28-1-2009 17:00 發表

由頭到尾都係講手法問題....係D人係咁係度話點樣點樣唔公平ja....
公唔公平呢個問題小弟唔敢/唔想去討論,在下只是一個星斗市民

引用:
原帖由 seals 於 28-1-2009 17:58 發表

我聽人講,某個小小環頭仔!
初一告了四百幾張!
初二告了二百幾張!
但全部有投訴先做,
並非主動出擊!
因好多路都泊左兩行,
變了單綫双程,
個個都媽媽聲!
包括警察,因為抄到手軟!
...
的士站變停車場,行人路又變停車場....

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 28-1-2009 22:43 發表

如果當當同101653兄, 你地係個警察, 拉左個大肚婆之後, 有二百人圍觀求情, 你又會點做?
拿拿拿!!唔好斷章取義呀!!我講到明話要拉架!不過唔洗好似拉旗兵咁拉個伯伯咋!!
引用:
原帖由 mujiadam 於 28-1-2009 15:52 發表

如果係用呢個文章同捉60歲伯伯一齊去討論,我都會話要拉佢地,不過小弟執著於手法問題,個大肚婆偷野,會唔會飛身過肩摔低佢先,冇必要LO
我講既係"點拉"既問題,冇講過話係"有人求情"既立場~
有人求情都拉架

發新話題